BIST 10.104
DOLAR 34,14
EURO 38,02
ALTIN 2.891,83
GÜNCEL

1 Mayıs'ta sembolik anma yapılacak yerler

İstanbul Valisi Avni Mutlu, yarın Taksim'de yapılması planlanan sembolik kutlamaların nerede ve nasıl yapılacağını anlattı.

1 Mayıs'ın anlamına uygun bir şekilde emekçilerin sesini yükseltileceği bir gün olarak idrak edilmesini gönülden diliyorum.

Bu istek İstanbul için de geçerlidir ancak, İstanbul'da yarın 1 Mayıs'ı arzu ettğimiz nitelikte kutlayabilme ihtimalimiz olmayacağını tahmin ediyorum. İlgili sendika başkanları her gün Taksim'de yapılan bu kutlamaların şu anda gördüğünüz fiziki şartlar nedeniyle yapılmasının mümkün olmayacağını, idari olarak taleplere uygun olmadı net bir şekilde açıklandı. Şu anda Taksim en değerli meydanlar biri olarak yoğun bir yayalaştırma kapsamı altında bulunuyor ve 24 bin metrkarelik bu alanın 12 bin metrekaresinde bu inşaatları devam ettiyoruz.

Halaskargazi ve Tarlabaşında bu çalışamalr devam ediyor. Bu alanlar meydana yürüyerek gelenlerin intikal ettiği yollardır ve meydanın yarısı inşaat halindedir. Bu mitingin huzurlu ve risksiz olarak yapılması mümkün değildir. DİSK başta olmak üzere sendikaların bu alanı kullanmaktaki ısrarları risk nedeniyle bağdaştırılması zordur. Bu husuta son sözü bir daha teklarlamayı ifade etmek için birlikteyiz. Yarın Taksim alanı ve güzergahlar üzerinde emniyet teşkilatını tedbirleri olacaktır. Yollarda ulaşımı engelliyici husular detaylı bir şekilde medyada paylaşılacak. Özellikle, halkımızla emekçilerde paylaşma istediğim husus şudur. Hepimiz 1 Mayıs'ı hzurlu kutlamak için hemfikiriz. Kazancı Bedih Yokuşu'nda sembolik kutlamalara izin vereceğiz. Ama meydanda toplanmalara izin vermeyeceğiz! Bu çağrımzı dikkatle değerlendirmeli ve yardımcı olmalarını yürekkten diliyoruz.

KAZLIÇEŞME MİTİNG İÇİN UYGUN MU?

Kazlıçeşme Taksim'den 3 kat büyük isteyen 1 milyon kişi getiri ve mitingini yapar. Ulaşımla ilgili sıkıntyıı yoktur. Bugüne kadar Kazlıçeşme'de herhangi bir sorun olmadı. Bu meydanın adının ne meydanı olduğunu kimse ifade edemez bu kararı biz veririz. Öncelikle güvenlk birimleri ile ilgli şartlara bakarız, meydan uygun mu değil mi diye. Emekçilerin gelmiş olduğu alan Halaskargazi ve Tarlabaşı alanıdır ve bu alanların yarıs kapalıdır. Uçurumun kenarındasınız 30 metre çukurlar var. Emekçi kardeşleri buraya davet edemeyiz.

MARJİNAL GRUPLARA İZİN VERMEYECEĞİZ!

Miting alanlara geliş güzargahlarında önlem alacağız. Marjinal grupların taşkınlıkları için gereken güvenlik önlemini alavcağız. Yarın Taksim meydanına gelmeyin ama biliyoruz ki marjinal gruplar buraya gelecek biz de bu konuda emekçi kardeşlerimiz mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız.

Taksim meydanı yarın kapatılacak ama basın mensupları Kazancı Yokuşu'na gelip izleyecek.

3 bin civarında diğer illerden aldığımız çevik kuvvet personelimiz oldu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR