BIST 9.829
DOLAR 34,18
EURO 38,22
ALTIN 2.937,05
İŞÇİ

100 bin kişiye erken emeklilik müjdesi!

Yaklaşık 100 bin emekli adayı, torba yasa tasarısına kilitlendi. Yıl ve yaş şartlarını tamamlayan ancak prim günü eksiği bulunanlar, tasarıya emeklilik müjdesi eklenmesini bekliyor

100 bin kişiye erken emeklilik müjdesi!

BAĞ-KUR'luların cezalarıKendi hesabına tarımsal faaliyette bulunanlar dışındaki bütün Bağ-Kur'lular için geçmişe dönük olarak işyerini bildirmeme ve sigortalı bildirimi yapmama nedeniyle kesilen bütün idari para cezaları silinecek.

100 bin kişiye erken emeklilik müjdesi!

Diğer yandan düzenlemeden yararlanan kişilerin bu kapsamda gerçekleştirdikleri yeniden yapılandırmadan yararlanabilmeleri için geri kalan borçlarını bir takvim yılı içerisinde iki seferden fazla vadesinden geç ödememeleri gerekiyor. Aksi taktirde, kalan taksitlerini ödeme haklarını kaybetmiş olacaklar. Bu husus hem vergi borçları, hem SGK prim borçları için geçerli.

100 bin kişiye erken emeklilik müjdesi!

Taksit süresi uzadıkça borca uygulanacak faiz de artacak. Borcunu taksitlendirmek isteyen kişilere 6, 9, 12 ve 18 taksit seçeneği sunulacak. Borcunu peşin ödemek isteyene faiz uygulanmayacak. Ayrıca bu şekilde yeniden yapılandırılan borçların kredi kartı ile de ödenmesi mümkün.