BIST 9.829
DOLAR 34,17
EURO 38,19
ALTIN 2.937,31
İŞÇİ

100 bin sözleşmeli personel rahatlayacak!

Kadroya geçirilen 100 bin sözleşmeli personeli rahatlatacak formül bulundu. İşte 100 bin sözleşmeli personeli yakından ilgilendiren müjdenin detayları...

100 bin sözleşmeli personel rahatlayacak!

Bu maddenin nasıl işlevsiz olacağını maddeler halinde açıklayalım1- Unvan değişikliği ile naklen geçiş yapılabilirKanun maddesinde geçen 'Bu madde kapsamında memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz' hükmü gereğince sözleşmeli olup da memur kadrosuna atananların öncelikle kanun gereği atandığı kurum içi unvanı değiştirilerek bu kapsamdan çıkarılarak bundan sonra başka kurumlara naklinin yapılabileceğini düşünüyoruz.DOĞUM İZNİ BEKLEYENLER HÜSRANA UĞRADI!ERKEN EMEKLİ OLMAK İSTEYENLER YAŞADI!

100 bin sözleşmeli personel rahatlayacak!

Ayrıca, daha önceki benzer düzenlemelerin hiçbirisinde böyle bir düzenlemeye yer verilmezken yeni düzenlemede böyle bir kayıt koyarak yapılan hayırlı bir işin daha başından gölgede bırakılması anlaşılır bir durum değildir.DOĞUM İZNİ BEKLEYENLER HÜSRANA UĞRADI!ERKEN EMEKLİ OLMAK İSTEYENLER YAŞADI!

100 bin sözleşmeli personel rahatlayacak!

Özellikle eş ve sağlık durumu ile sınavla yapılacak naklen memur atamaları ve birçok memurun yükselmesine yönelik yeni bir sıkıntı kaynağı oluşturulmuştur. Her şeyden önce bir personelin başka kuruma geçmesi için kurumunun muvafakati şart olup, muvafakat verilmeden nakli zaten söz konusu olamamaktadır.DOĞUM İZNİ BEKLEYENLER HÜSRANA UĞRADI!ERKEN EMEKLİ OLMAK İSTEYENLER YAŞADI!

100 bin sözleşmeli personel rahatlayacak!

Kanun yaklaşık 25 kamu kurumundaki 100 bin civarındaki sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçirilmesi kabul edilmekle birlikte yeni bir tartışma da beraberinde gelmişti. Daha önceki kanun maddelerinin aksine yeni düzenlemede memur kadrosuna atanan sözleşmeli personelin beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamayacaktır.DOĞUM İZNİ BEKLEYENLER HÜSRANA UĞRADI!ERKEN EMEKLİ OLMAK İSTEYENLER YAŞADI!