BIST 9.550
DOLAR 34,52
EURO 36,01
ALTIN 3.004,54
KPSS

2013 KPSS'ye 2 ay kala nasıl hazırlanmalı?

2013 KPSS'de sınav tarihi giderek yaklaşırken adayların hazırlıkları da son aşamaya dayandı. Peki 2013 KPSS'de adayların dikkat etmesi gereken konular neler? Adaylar KPSS'ye nasıl hazırlanmalı?

Kpss'de son viraja girilmek üzere. Yüz binlerce adayın gireceği KPSS'ye  az bir sürenin kalması ile birlikte tüm adayların heyecanı artmaya başladı. Yarış son düzlükte kazanılır söyleminden de ilham olarak neredeyse tüm adaylar hazırlıklarını bu dönemde üst düzeye çıkardılar. İşte kpsscafe.com'un haberinde yer alan KPSS uyarıları...

Peki bundan sonraki süreçte eksikleri kapatmak için ne gibi bir yol izlemek lazım?

Bu soru hemen hemen herkesin kafasında büyük bir yer işgal ediyor. Öyle ki çoğu kişi eksiklerinden ziyade en iyi oldukları konulara çalışarak boşa zaman harcıyorlar.

Deneme Sınavları Önemi    

Çalışmalarınızdan bir türlü verim alamamaktan şikayetçi olanlar için deneme sınavları büyük önem arz ediyor. Zira Kpss'ye prova niteliği taşıyan bu sınavlar bizler için bir ayna vazifesi görüyor. Deneme sınavları sayesinde hangi konularda eksiğimiz olduğunu rahatça görüp çıkarımlarda bulunabiliriz.

Eksikleri olduğunun bilincinde olup hangi konulara yoğunlaşacağını bir türlü belirleyemeyen arkadaşlar mutlaka deneme sınavı çözmelidirler. Çözdükleri soruların akabinde doğru ve yanlış cevaplarını kontrol ederek en fazla yanlış yaptıkları konudan , başarı düzeyi en yüksek olan konulara doğru oluşan bir liste çıkarmalılardır. Sonrasında ise 4-5 gün eksik konulara yoğunlaşmalıdırlar. Eminiz ki bir sonraki çözdüğünüz sınavda çok büyük faydasını göreceksiniz. Hemen hemen herkes onlarca deneme sınavı çözmesine rağmen şu konuda eksiğim varmış diye düşünmektense , genel olarak değerlendirme yapıyor. Bu noktada da kendimizi tekrarlamaya mahkum kalıyoruz.

Çok Çalışma Verimli Çalış    

Kpss sürecinde etrafımızda ki insanlardan sıklıkla bahsettiği birkaç konu vardır. Bunlardan belki de en çok anılanı günlük çalışma süreleri. Günde 8 saat çalışmama rağmen başarılı olamıyorum. Haftanın her günü uyku hariç her an çalıştım ama deneme sınavlarında bir değişiklik olmadı diyenlerin sayısa da azımsanmayacak kadar fazla. Bu da bizlere çok çalışmanın değil verimli çalışmanın başarıda kilit rol oynadığını gösteriyor.

Adaylar kendini yıpratmadan sınava hazırlanmalı. Bir gün 20 saat çalışıp diğer gün çalışmamaktansa her gün 2-3 saat düzenli çalışmak emin olun başarınızı daha fazla arttıracaktır. Uykusuz geçen geceler, hayattan kendimizi dışlayarak geçen saatler bizlerim yararımıza değil zararımıza işlemektedir. Uykusuz geçen gecelerin diğer günlerde ki anlama kabiliyetimizi azalttığı da yadsınamaz bir gerçektir.

Odaklanma Sorunu   

Hayatımızın sınavlar üzerine kurulu olduğu ülkemizde pek çoğumuz bir türlü derse odaklanamamaktan şikayetçi .  Ders çalışırken sürekli hayal alemine daldığını inkar edecek bir adayın olduğunu da düşünmüyoruz . Ancak çalışırken derse odaklanmak için uzmanlar tarafından kanıtlanmış birkaç şeyi sizlere aktaracağız.

Odaklanma sorunu yaşayanların ders çalışırken mutlaka başka bir şeyle uğraşmaması lazım. Televizyon karşısında ders çalışmak veya müzik dinlerken ders çalışmak ders verimini inanılmaz derecede düşürüyor. Kendimize belirli bir program oluşturup az da olsa günün belirli bir bölümünü sadece derse ayırmalıyız. Ders çalıştığımız yerin sessiz olması da çok önemli tabi ki .

Ben müzikle daha iyi çalışıyorum diyen arkadaşlar acilen kendilerini kandırmaktan vazgeçsinler. Çünkü nasıl bir bilgisayarda aynı anda birkaç program açtığımızda hızı yavaşlıyorsa insan beyni de buna paralel etki gösteriyor.

Yazımızda 3 önemli noktaya değindik. Hemen hemen herkesin ortak sıkıntısı olan konulara vurgu yaptık. Aslında bunların çoğunu biliyoruz ancak uygulama kısmında sıkıntı çekiyoruz. Son 2 ay yapacağınız çalışmaların geleceğinize şekil vereceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Bu süre içerisinde dersi bir kenara atmamaya özen gösterin.

En önemlisi hiçbir şeyin sizden daha değerli olmadığını aklınızdan çıkarmayın.

 Kaynak: kpsscafe.com

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR