BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
MEMUR

2014 memur-emekli maaşları ne kadar oldu?

2014 memur ve emekli maaş zamları ne kadar olacak? Memur ve emekli maaş zamları hakkında son gelişmeler neler?Memur maaş zamları ne kadar oldu? Hepsi memurhaber.com'da

MEMURLAR -2014 memur ve emekli maaş zamları ne kadar olacak? Memur ve emekli maaş zamları hakkında son gelişmeler neler? Memur maaşları ne kadar olmalıdır?Memur maaş zamları ne kadar oldu?Memur ve emekli maaşları ne kadar arttı?Memur maaşlarında düzenleme yapıldı mı?

Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama uygulaması internet üzerinden çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama ile SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi kuruluşlara bağlı olan kişiler de emekli maaşı  alabilir.

Hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini ayrı ayrı yapabilirler. 

MAAŞ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ 


1) Adlî yargıda çalıştırılmak üzere;

EK–1 listede yeri, sayısı belirtilen ve genel idare hizmetleri sınıfında bulunan 7–12 dereceli kadrolara açıktan atama suretiyle toplam 770 kadrolu zabıt kâtibi,

Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 114/1-a/1 inci bendinde yer alanlara öncelik tanımak kaydıyla alınacaktır.

2) Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve sözlü sınava, 2012 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS-2012), lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir. Başvuruda bulunacakların Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 5 ve 6 ncı maddelerinde yazılı olan aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

I) Genel Şartlar:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 4 Temmuz 2014 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (KPSS-2012) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak,(01.01.1977 ve sonrası doğumlu olanlar)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,

g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

II) Özel Şartlar:

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.

3) Başvuru yeri ve şekli:

Başvuruların sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir. Mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılan başvurulara ilişkin evrak, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adalet komisyonu başkanlığına gönderilecektir. Posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. (Sınav başvuruları adalet komisyonu bazında yapılacaktır. Ancak, atanmaya hak kazanan adaylar adalet komisyonlarınca Ek–1 listede gösterilen merkez ya da mülhakat adliyelerinden birinde görevlendirilebileceklerdir.)

Adaylar yalnızca bir adalet komisyonunun yapacağı sınava müracaat edebileceklerdir.

Bu nedenle; birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

Halen sözleşmeli zabıt kâtibi olarak görev yapan adaylar bu sınava (başvuru şartlarını taşımaları kaydıyla, KPSS-2012 ve diğer şartlar) başvurabileceklerdir.

4) Başvuru tarihi:

Başvurular 30 Haziran 2014 Pazartesi günü başlayıp, 4 Temmuz 2014 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

5) Sınav yeri:

Bakanlıkça uygun görülen adalet komisyonları olup, sınav giriş belgeleri ilgili adalet komisyonu başkanlıklarından alınacaktır.

6) Uygulamalı sınava çağırılacakların belirlenmesi:

Adaylardan, merkezi sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlayarak her bir komisyon için ilan edilen kadro sayısının 20 katı kadarı, uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Buna göre yapılan sıralamada son sıradakilerle aynı puana sahip olanlar da uygulamalı sınava girebilecektir.

7) Uygulamalı sınav tarihi ve saati:

13 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 09:00’da, adayların daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için uygulamalı sınav yapılacaktır. Belirtilen günde uygulamalı sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

8) Sözlü sınava çağrılacakların belirlenmesi:

Uygulamalı sınavda başarılı olanlardan, sınav birimince doğru olarak kabul edilen kelime sayısı esas alınmak kaydıyla, en fazla doğru kelime yazan adaydan başlanarak atanmak istenilen komisyon için ilan edilen kadronun üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Buna göre oluşturulan sıralamada, son sıradakilerle aynı sayıda doğru kelime yazanlar da sözlü sınava girebileceklerdir.

9) Sözlü sınav tarihi ve saati:

20 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 09:00’da, Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre adaylar sözlü sınava alınacaklardır. Belirtilen günde sözlü sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

10) Başvuru için gerekli belgeler:

a) Başvuru formu (Adalet komisyonları ve Bakanlığın internet sitesinden (EK–2) temin edilecektir),

b) Öğrenim belgesi (aslı veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği),

c) KPSS-2012 sınav sonuç belgesi (aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği),

d) Bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla tamamladığını gösteren sertifika ya da yukarıda belirtilen okullardan mezun olduğuna dair belge,

e) Adayların eşlerinin iş durumlarına ilişkin dilekçe şeklinde beyan,

f) Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ayrıca, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinin 12 nci maddesine uygun olarak doldurulacak Arşiv Araştırması Formunu ibraz etmek zorundadırlar (Adalet komisyonlarından temin edilecektir).

11) Atama yapılacak yerlere ilişkin sayıları ve sınav birimi olarak Bakanlıkça uygun görülen Adalet Komisyonlarını gösteren EK-1 liste aşağıda gösterilmiştir.

2014 Memur ve Emekli maaş zamları hakkında gelişmeler hangi yönde?

Memur ve Emeklilere zam yapılacak mı? Memur ve Emeklilerin maaşları ne kadar olacak? 2.5 milyon memur ve 3 milyon emeklinin 18 yıldır beklediği ek gösterge yükselmesi, maaşları artıracak ve aylıklara zam olarak yansıyacak. Memur ve emeklilerinin 18 yıldır beklediği ek gösterge yükseltmesi, maaşlara zam olarak yansıyacak. Yapılacak değişiklik 2.5 milyon memur ve 3 milyon memur emeklisini sevindirecek.



Takvim'in haberine göre; Aldıkları maaşları düşük kalan emekliler, yapılacak zamları merakla bekler durumda. Bağ-Kur ve SSK emeklilerine Temmuz'da verilecek enflasyon farkından sonra emekli memurlar için de bir umut doğdu. Emekli olunca, memurluk yaptıkları dönemden daha düşük maaş alan memur emeklileri için toplu sözleşmede aile yardımları gündeme gelmiş ve bu konuda anlaşma sağlanmıştı. Bu gerçekleştiğinde memurlar emekli olduklarında da aile ve sosyal yardımları almaya devam edecek. Ayrıca ek gösterge yükseltilmesi de maaşlara zam olarak yansıyacak. Memurların emekli aylığı ve ikramiyesinin hesabında önemli rol oynayan ek gösterge, en son 1995 yılında artırılmıştı. Ek göstergelerin artmasına yönelik beklentiler o dönemden bu yana sürüyor. Geçen yılki düzenleme ile ek gösterge artışı yalnızca daire başkanlarını kapsamıştı. Ek göstergesi olmayan yardımcı hizmetler sınıfı ile göstergelerinin yükseltilmesini bekleyen öğretmen, polis memuru, şube müdürü, şefler yapılacak yeni düzenlemeye kilitlendi. Gösterge artışı 2.5 milyon memur, 3 milyon memur emeklisi ile hak sahibi dul-yetimler olmak üzere yaklaşık 6 milyon kişiye zam getirecek.


YÜKSELİŞLER ÜNVANLARA GÖRE YAPILIYOR

Ek gösterge, çalışan memurdan ziyade emekli memurlar için daha önemli hale geldi. Emekli memurun ek göstergesinin aylığa etkisi memur, müdür, şef, şoför gibi 220 ek göstergede yüzde 40, müfettiş, uzman, daire başkanı gibi 3600 göstergede yüzde 50, 6400 ek göstergeli genel müdür ve eş değer unvanlarda ise yüzde 60'ı geçiyor. Unvan yükseldikçe ek gösterge de yükseliyor.

"Ek gösterge" nedir?

Memurların maaş hesaplamasında kullanılan yöntemdir. Sadece emeklilikte değil çalışırken de maaş hesaplamasında önemlidir. Ek gösterge maaşın unsurlarındandır ve ek gösterge aylığı, ek gösterge puanı, aylık katsayıdır.

Öğretmenlere önümüzdeki ay zam var. Öğretmenler, memurlara uygulanan genel zammın dışında eğitim-öğretim tazminatı olarak Temmuz ayında maaşlarını 75 TL zamlı alacak. Hükümet, 2014 yılında memur maaşlarına yapılan zamlarda öğretmenler için pozitif ayrımcılık yaptı. Bütün memurlara yapılan taban aylığa brüt 175 liralık zamdan yararlanan öğretmenlerin, eğitim-öğretim tazminatlarında Ocak'ta 75 lira artış oldu. 

MAAŞLAR NE OLACAK? 

Buna göre; göreve yeni başlayan bekar, bütün ek derslerine giren bir öğretmen 2 bin 710 lira maaş alacak. 3 çocuk sahibi olan ve göreve yeni başlayan öğretmenin maaşı 2 bin 988 lira olacak. Üst kademedeki, kıdemli, evli, eşi çalışmayan, 3 çocuk sahibi ve bütün ek derslerine giren bir öğretmen 3 bin 334 lira maaş alacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geçen yıl gerçekleşen toplu sözleşmelerde öğretmenlere pozitif ayrımcılık yapılması için Maliye Bakanlığı'na talimat verdiğini açıklamıştı. 

ÖDENEKTE DE 100 LİRA ARTIŞ

Öğretmenlere her yıl eğitim öğretim döneminin başında ödenen eğitim ödeneği de 100 lira artırılarak 850 lira oldu. 2015 yılında da eğitim ödeneğinin 950 lira olacağı belirtildi. Öğretmenlerin zamları, geçen yıl yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenmişti. 


Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR