BIST 9.888
DOLAR 34,15
EURO 38,00
ALTIN 2.880,47
GÜNCEL

2020 Kurban Bayramı ne zaman? Korona gölgesinde Kurban Bayramı nasıl olacak?

Kurban Bayramı 2020 ne zaman? Kurban Bayramı kaç gün sürecek? Pandemi döneminde Kurban Bayramı nasıl geçecek? Sorularının cevapları haberimizde...

Bu yıl, Koronavirus dolayısıyla önceki yıllara göre biraz daha farklı geçmesi beklenen Kurban Bayramı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından idrak edileceği günler ile belirlendi. Kurban Bayramı tarihi, bu yıl temmuz ayının sonlarını gösterecek. Toplam 4 gün olarak idrak edilecek Kurban Bayramı, iki gününü hafta sonu geçirecek.

2020 KURBAN BAYRAMI TARİHİ

31 Temmuz Cuma (Kurban Bayramı 1.Gün)
1 Ağustos Cumartesi (Kurban Bayramı 2.Gün)
2 Ağustos Pazar (Kurban Bayramı 3.Gün)
3 Ağustos Pazartesi (Kurban Bayramı 4.Gün)

Bakan Pakdemirli'den kurbanlık hayvan açıklaması 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kurban Bayramı ile ilgili "1,2 milyon büyükbaş 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Geçen yıl da aşağı yukarı 800 bin büyükbaş kesildi 2,7 milyon da küçükbaş kesildi. Yani her yıl aşağı yukarı yüzde 50 daha fazlasını sektör hazır ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın." dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Bakan Pakdemirli, Çerkeş ilçesinde bulunan hayvan pazarını ziyaret etti. Burada Vali Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Pakdemirli, yapımı süren hayvan pazarını inceleyerek Belediye Başkanı Hasan Sopacı'dan bilgi aldı.