BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
GÜNCEL

2021 ve sonrasında keşfedilecek 35 yer! Türkiye'den bakın neresi listede...

Pandemi sürecinden etkilenen dünyamızda normalleşeceğimiz ve eski hayatlarımıza döneceğimiz günleri hepimiz iple çekiyoruz. National Geographic uçuşların tekrar gerçekleşeceğini düşünerek kesfedilmesi gereken yerleri listeledi. Dünyanın dört bir yanından derlenen listeye Türkiye'den de bir yer girdi...

Sürdürülebilir 8 yer 
Kosta Rika

Sabahları yağmur ormanlarında yürüyüş yapabileceğiniz ve öğleden sonra tropikal dalgalarda sörf yapabileceğiniz bir yer olan bir ülke hayal edin. O ülke Kosta Rika. Dünyanın ilk karbon nötr ülkesi olarak tarihe geçmiş durumda.

Gabon

13 milli parka sahip Gabon, fillerin ve su aygırlarının özgürce dolaştığı bir yer. Kara kütlesinin% 80'ini oluşturan yoğun iç ormanlar, kritik derecede nesli tükenmekte olan gorillere ev sahipliği yapıyor. Ülkeye yapılan yatırım kısa süre içinde Gabon'a ulaşmayı kolaylaştıracak . Aynı zamanda eko turizmin de gelişmesi hedefleniyor.

Helsinki, Finlandiya 

Sürdürülebilirlik, Helsinki'de sadece bir kelime değil. Finlandiya başkenti 2035 yılına kadar karbon nötr olma sözü verdi ve Karbon Nötr Şehirler İttifakının bir parçası. Helsinki'nin yeşillenme teklifi, kentin turizm kurulu tarafından bir ömür boyu sürecek bir yolculuğun nasıl bir araya getirileceğini gösteren 'Sürdürülebilir Düşün' kampanyası turizmi de içeriyor.

Denver, Colorado, ABD 

Covid-19 ile ilgili finansal zorluklara rağmen, Denver 2023 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir elektriğe ulaşma hedefiyle ilerlemeye devam ediyor. En son ileri görüşlü girişimler arasında 2023 yılına kadar 125 millik yeni bisiklet şeritleri ve 'dikilecek' güneş bahçeleri var. Kamu binaları, araç şarj istasyonları ve yakınlardaki düşük gelirli mahalleler için temiz enerji üretmenin yanı sıra, bahçeler inşaat sırasında istihdam ve ücretli bir eğitim programı geliştirecek.