BIST 10.067
DOLAR 34,13
EURO 38,05
ALTIN 2.887,88
GÜNCEL

28 Şubat mağdurları adalet istiyor

28 Şubat sürecinin mağdurlarından, olasılık üzerine 7,5 yıldır hapis yatan Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur için bugün Anadolu Öğrenci Birliği ile Anadolu Platformu öncülüğünde Mazlum-Der İstanbul Şubesinde birçok sivil toplum kuruluşunun ve aydının katılım

Milletin sivil iradesine karşı yapılan 28 Şubat darbesi sürecinde Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur’un avukatlığını yapan Avukat Cüneyt Toraman basın toplantısında, Malatya davasinda 28 Şubat yargısının "ihtimaller ve siyasi kararlarla" bu insanlari mahkum ettiklerini söyledi, ayrıca Toraman kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “dava sürecinde Fahri Memur hayali bir örgütün hayali silahlı kanat sorumlusu olarak yargılandı, hem de İstanbul’da yaşıyorken Malatya’da babasından kalmış yıllardır kullanılmayan bir silah mahkum edilmesinde delil sayıldı. Bu davayı Cem Yılmaz mizah kitabı olarak yazsaydı en çok satılanlar arasına rahatlıkla girerdi”, dedi.

Toraman’ın ardından konuşmaya başlayan Zekeriya Şengöz’ün avukatı Şadi Çarsançaklı, “ Mahkeme beraat kararı vermiştir ve berat kararı 20 sayfadan oluşmuştur ancak bu berat kararı 4 satırlık Yargıtay kararıyla iptal edilmiş ve mahkûmiyetleri infaz edilmiştir, bu da bir hukuk cinayeti olarak tarihe geçmiştir. Bu durum darbelerin oluşturduğu yargı mekanizmalarının durumlarını da ortaya çıkaran üzüntü verici bir örnektir.Çarsançaklı, o dönemde Malatya’da bulunan ve gayesi millete hizmet etmekten başka bir amacı bulunmayan İslami Dayanışma Vakfı’na yapılan bağışların dahi suç sayıldığını söyledi.

O dönemde dava sanıkları arasında yer alan Anadolu Platformu YİK Başkanı Ramazan Kayan Hoca “bu dava istiklal mahkemelerinin modern versiyonudur ben insanlara İslami bilinç kazandırmaya çalıştığım için idam ile yargılandım. Böyle bir dönemin varlığını, bu dönemde yaşananları gençler unutmamalıdır. 28 Şubat sürecinde Malatya’da yaşanan operasyon Türkiye’deki Müslümanları sindirme operasyonudur. Biz o dönemde irtica yaygaralarıyla 62 Milyar doların nerelere gittiğini iyi biliyoruz. Biz merhamet istemiyoruz, sadece adaleti ve iadei itibar istiyoruz!” dedi.

Toplantıya Fatih Akıncıları adına katılan Mehmet Şahin:"28 Şubat süreci Müslümanlara yönelik bir sindirme operasyonudur. Eğer hükümet darbelerle yüzleşme söyleminde samimiyse hukuki düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır.”, dedi.

Şahin’den sonra söz alan ve toplantıya Özgür-Der adına katılan Hamza Türkmen, Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur’un davasındaki savcının Ergenekon Terör Örgütüyle ilişkileri incelenmelidir diye belirtti.

28 Şubat sürecinde bir çok mağdurun da avukatlığını yapan ve halen İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yönetim Kurulu Üyesi olan Avukat Gülden Sönmez, ben bütün başörtülüler adına verdikleri mücadeleden dolayı ve onurlu duruşlarından dolayı bedel ödeyen Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur’a teşekkür ediyorum. Bizler Zekeriya Şengöz’ün onurlu duruşuna şahidiz, dedi.

Araştırma Kültür Vakfı adına toplantıya katılan Cevat Özkaya, darbe dönemlerinde yargı birifinglerle yönetilmiştir, Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur davasında da olan bundan başka birşey değildir, emir komuta zinciri dahilinde mahkum edilmişlerdir, dedi.

Medeniyet Derneği adına konuşan Kazım Sağlam, “Bu kararı verenleri Allah’a havale ediyoruz, Zekeriya Şengöz hiçbir şart ve baskı altında Müslümanların başını yere eğdirmemiştir.” dedi. AKABE Vakfı’ndan Nasuhi Günay, Mustafa İslamoğlu Hocanın selamlarıyla toplantıya katıldığını ve bu adaletsizliğin biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi adına toplantıya katılan Fasih Kaya, Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur’un insanlığa hizmet etmekten başka gayesi olmayan insanlar olduğunu ama 28 Şubat’ın onlar gibi insanları yok etmek için yapılan bir tezgah olduğunu belirtti.

Hikmet Vakfı adına toplantıya katılan Hüseyin Tüzgen, Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur için, onlar dik durdular, onlar korkmadılar, ölseydiler şehit olurdular, hapisteler ama onlar kahramandırlar, dedi.

Basın açıklamasına katılan vakıf ve derneklerin temsilcilerinin konuşmalarının ardından Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ortak basın açıklamasını okudu. Salonda Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur ‘a destek için gelen kişiler ellerindeki “Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur’a Adalet! Hemen Şimdi!” gibi dövizler dikkati çekti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR