3.köprüde iki yaka birleşti
İki kıtayı üçünü kez buluşturacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla son tabliyesi yerleştirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nin son tabliyesi yerleştirildi. Asya ve Avrupa 3'üncü kez birleştirildi.
Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Törende konuşuan Bakan Yıldırım Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hizmete girmesiyle trafikte hissedilir bir rahatlama yaşanacağını söyledi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EN ÖNEMLİ MESAJIMIZDIR
Bizim dünyaya en önemli mesajımızdır. Sağ tarafımız Karadeniz ve Boğaz'dayız, Marmara'ya açılıyoruz. Böyle projeleri ancak büyük düşünenler yapabilir. Dünyanın asma köprüler içinde en geniş köprüsü oldu. Ağustos ayında da artık bütün viyadükleriyle tamamlanıp açılışını gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar 130 milyon yolcu Marmaray'dan geçmiş bulunuyor. Avrasya Tüneli'nin de bitişi bu sene olacak. Artık bizim Avrupa-Asya arasındaki yolculuğumuzda da rahatlama olacak.
İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3 buçuk saate indiren proje de devam ediyor. Yola çıktığımızda biz önce insanımızın huzuru demiştik, artık bunların hepsinin yapmanın bahtiyarlığını hissediyoruz. Bugüne kadar emeği geçen gerek Başbakanımız olsun Bakanlarımız olsun, bu noktada mühendisine kadar özellikle şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: İSTANBUL 6 KEZ KITALARI BİRLEŞTİRECEK
İstanbul, 6 kez 2 kıtayı birleştiren bir şehir olacak. Ülkemiz için bir iftihar projesidir. Bugün İstanbul için tarihi bir gündür. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle bir kez daha dünyanın gündemi pozitif olarak geliyoruz. Bu dünya için de çok önemli bir proje. Asya ile Avrupa'yı tekrar birbirine bağlamış oluyoruz. Bu takılacak olan son parça, gönülleri birleştiren bir parçadır.
BAKAN BİNALİ YILDIRIM: KÖPRÜYÜ TÜRKLER YAPTI
Büyük projeleri birer birer gerçekleştiriyoruz ve bu köprü de bu projelerden bir tanesidir. Bir güzel yanı da, 1. ve 2. köprüyü yabancılar yaptı, bu köprüyü Türkler yaptı. O zamanlar Japonlar yapardı biz onlara hizmet ederdik, şimdi Türkler yapıyor. Bu da Türkiye'nin aldığı yolu gösteriyor. Bir kez daha bu hayırlısı olsun diyoruz. Marmaray'la beraber ilk defa geçen 2. köprüden geçen araç sayısı 12 milyon azaldı.