BIST 10.030
DOLAR 34,14
EURO 38,23
ALTIN 2.924,93
İŞÇİ

40 yaşına gelmeden bunları mutlaka yapın!

Hayatımızın geçiş noktaları olan belli yaşlar vardır. 20'li yaşlarda hissettiğimiz mücadele hissi 40'lı yaşlarda farklılık gösterebilir. Kişiden kişiye göre değişse de belli bir yaştan sonra para yatırımlarımız bizi güvende tutmayı sağlar.

40 yaşına gelmeden bunları mutlaka yapın!

Hayatımızın geçiş noktaları olan belli yaşlar vardır. 20'li yaşlarda hissettiğimiz mücadele hissi 40'lı yaşlarda farklılık gösterebilir. Kişiden kişiye göre değişse de belli bir yaştan sonra para yatırımlarımız bizi güvende tutmayı sağlar. İşte 40 yaşından sonra hem kendinizi hem ileriki yaşlarınızı güvende hissetmeniz için yapmanız gerekenler...

40 yaşına gelmeden bunları mutlaka yapın!

Bütçe planlaması bunların başında geliyor. Tüm gelir ve giderlerinizi listeleyerek işe başlayın. Evinize giren ve çıkan paranın miktarını mutlaka bilin. Gelecekte daha iyi bir hayata sahip olmak için giderlerinizi azaltmanız gerekiyor. Tasarruf yaparak giderlerinizi azaltabilir, çocuklarınızın eğitim hayatı ve kendi emeklilik hayatınız için birikim yapabilirsiniz.

40 yaşına gelmeden bunları mutlaka yapın!

Büyüklerimiz hep der 'başımı sokacak bir evim olsun yeter'. Belli bir yaşa geldiğimiz zaman emekliliğimizi huzurlu bir şekilde geçirebileceğimiz bir eve ihtiyaç duyarız. Ayrıca bu ev bize bir güven de verecektir.

40 yaşına gelmeden bunları mutlaka yapın!

Sağlık sigortası yaptırın. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan imkanlara ek olarak yaptıracağınız özel bir sağlık sigortası, karşılaşabileceğiniz problemler için alabileceğiniz iyi bir önlemdir. Ömür boyu yenileme garantisi bulunan sağlık sigortalarına başvurmak oldukça doğru bir adım olacaktır. Elbette alacağınız sigortanın kapsamını da iyi bir şekilde araştırmalısınız. Sağlık sigortanıza yatırım yaparak ilerleyen yaşlarınızda daha rahat bir yaşantınız olabilir.