BIST 9.808
DOLAR 34,18
EURO 38,08
ALTIN 2.930,17
İŞÇİ

4,5 milyon vatandaşa 'prim affı' geliyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu prim borcu bulunan 4.5 milyon vatandaşın 'prim affı'ndan yararlanması için düğmeye bastı. 1.5 milyon esnafın SGK’ya borcu 21.8 milyar lira oldu. Peki çıkacak 'prim affı'ndan kimler yararlanabilecek. Tüm detaylar...

4,5 milyon vatandaşa 'prim affı' geliyor!

Ancak en son toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda sigortalılar için sadece iki düzenlemenin son hazırlanan torba kanun tasarısına girmesi kesinleşti.50 BİN KORUMA MEMUR ALINACAK!

4,5 milyon vatandaşa 'prim affı' geliyor!

12 aydan daha kısa süreli prim borcu olanlar için de halen yürürlükte olan 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Yasa uyarınca taksitlendirme yapabilmek mümkün.Yeni düzenleme prim tahsilatının artırılmasının yanısıra, borçları nedeniyle sağlık yardımlarından yararlanamayan esnafa yeni bir imkan tanıyor. Borcundan kurtulan serbest meslek sahipleri için sağlıktan yararlanmanın önü böylece açılmış olacak.50 BİN KORUMA MEMUR ALINACAK!

4,5 milyon vatandaşa 'prim affı' geliyor!

Sağlıktan bu şekilde yararlanılabiliyor. Ne var ki bu sistemde işler istenildiği gibi olmadı. Vatandaşların bir bölümü gelir testine girmedi veya test yaptırmakla beraber belirlenen primlerini ödeyemedi. Gelir testine girilmemesi durumunda en üst düzey olan 257 TL prim borcu her ay için birikiyor.SGK yetkilileri borç miktarını 4 milyar TL olarak ifade ediyorlar. Son bir yıldır Genel Sağlık Sigortasında vatandaştan toplanan primler giderek düşüyor. Vatandaş borcunu ödeyemiyor.50 BİN KORUMA MEMUR ALINACAK!