BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
GÜNCEL

Acı gündem Soma; şimdi birlik zamanı

Memurhaber.com yazarı Ekrem Aytar, Türkiye'yi yasa boğan Manisa Soma'daki maden faciasını bugün köşesine taşıdı..

MEMURLAR-ÖZEL İÇERİK-EKREM AYTAR- 13.05.2014 Salı sabahı güneş doğarken tüm çalışanlar büyük bir umutla “Allahaısmarladık” diyerek evlerinden çıkıp iş yerlerine gittiler. Vardiyalı çalışan maden işçileri de vardiya değişimi için günün ilerleyen saatlerinde aynı güzel duygularla aileleri ile vedalaşıp ekmeğinin peşine düştüler. Fakat acı haber ajanslara ikindi sularında düştü. “Soma Eynez Bölgesi'ndeki İmbat Maden İştetmeleri'ne ait maden ocağında,787 işçinin vardiya değişimi sırasında, trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı.Yangına müdahale edilerek söndürülürken, ocaklar duman altında kaldı. Çıkışlara yakın olanlar dışarı çıkarak kurtulurken yüzlerce işçi, yerin 1,5-2 kilometre altında ocaklarda mahsur kaldı.”

Bu gün 16.05.2014 Cuma. Son haberlere göre Soma maden ocağında 284 can hayata veda etti, daha madende 73 canımız var.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza gani gani rahmet diliyor; geride kalan yakınlarına can-ı gönülden sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Bu gün bu elim olay üzerinden kimsenin farklı kazanımlar çıkarmak için değişik yollara tevessül edeceğini düşünmek dahi istemiyorum.

Babalarını, ağabeylerini, çocuklarını en içten duygularla madene gönderen eşler, anneler, babalar, çocuklar şimdi yetim. Acıları büyük, tüm Türkiye acılarını can-ı gönülden yürekten paylaşıyoruz. Bir nebze de olsa acılarına ortak olabilir, bir nebze merhem olabilirsek tek tesellimiz bu. Şimdi ayrılık zamanı değil, birlik zamanı.

EKREM AYTAR'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR