BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,03
ALTIN 3.005,56
ÖĞRETMEN

Açıköğretim (AÖF) çoklu kayıt dönemi başladı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) çoklu kayıt dönemi bugün itibariyle başladı.

-Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, Açıköğretim Sistemi ile öğretim veren Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde farklı kayıt türlerine göre (OSYS Ek Yerleştirme, İkinci Üniversite, Dikey Geçiş ve Lisans Tamamlama) kayıt yaptıracak adayların internet başvuru ve kayıt işlemlerinin başladığını ve 17 Ekim'e kadar devam edeceğini bildirdi.

"Biz hizmeti öğrencinin ayağına götüren bir üniversiteyiz" diyen Prof. Dr. Banar, "Anadolu Üniversitesi'ne bir bütün olarak bakmak gerekiyor. Anadolu Üniversitesi'nin örgün ve açıköğretim sistemi bir arada değerlendiriliyor. Yani örgün sistemin açıköğretim sistemine çok önemli katkıları var ki açıköğretim sisteminin başarısı da bu noktada geliyor. Tabi biz sadece öğrenciye kayıt yapıp, sınavlara sokup daha sonra da başarılı olanlara da diploma veren bir sistemden bahsetmiyoruz. 30 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Bu süreç sürekli gelişerek devam ediyor. "Anadolu Üniversitesi, açıköğretim sistemi neden başarılı? Niçin fark oluşturuyor?" sorularına baktığımızda öncelikle sunulan hizmetlere bakmak gerekiyor. Bu ister ikinci üniversite, ister lisans tamamlama isterse de ÖSYM'den yeni gelen öğrencilerimiz olsun. Bunlara sunduğumuz hizmetler çok çeşitli ve hepsine aynı hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Türkiye çapında 105 büroyla hizmet sunuyoruz. Yani biz hizmeti öğrencinin ayağına götüren bir üniversiteyiz. Öğrencilerimiz bürolarımıza gittiklerinde büro görevlilerimiz onlarla yakından ilgileniyorlar. Öğrenci belgesi, diploma, kayıt süreci, kitap dağıtımı gibi tüm bu hizmetleri öğrencilerimiz Eskişehir'e gelmeden bulundukları illerdeki bürolardan bu hizmetleri alabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

"BİR GÜN HERKES ANADOLU ÜNİVERSİTELİ OLACAK"

İkinci üniversitenin çok ciddi talep gören projelerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Banar, "Bu proje yine Anadolu Üniversitesi tarafından başlatılmış bir projedir. Tabi proje çok sağlam ayakları olan bir projedir ve bugün geldiği nokta itibariyle de Türkiye'deki bu sistemdeki diğer üniversiteler tarafından da takip edilmektedir. İkinci Üniversite dediğimizde; ikinci üniversiteye kayıt olan bir öğrenci açıköğretim sistemindeki öğrenci, öğretim ile ilgili hangi hizmeti alıyorsa aynı hizmeti onlar da almaktadır. İkinci üniversite uygulamasıyla bir gün yükseköğretim talebi olan herkes Anadolu Üniversiteli olacaktır" dedi.

"AÖF, "BUNDAN SONRA NE YAPACAĞIM?" SORUSUNA CEVAP ARAYANLAR İÇİN BİR FIRSAT"

Prof. Dr. Banar, AÖF'ün, "Bundan sonra ne yapacağım?" sorusuna cevap arayanlar için çok önemli bir fırsat olduğunu anlatarak, "Bilindiği gibi ikinci üniversite dediğimiz de Türkiye'de insanlar kariyerlerini yükseltmek istiyorlar, ancak farklı alanlarda eğitim ihtiyaçları oluyor. Bunu bir şekilde tamamlamaları gerekiyor. Ayrıca, çağ nüfusu döneminde alınan akademik eğitimin belli bir süre sonra güncellenmesi ve farklı alanlarda yenilenmesi gerekiyor, işte ikinci üniversite, kariyerinde yükselmek isteyenler için bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Sonuçta bir diplomayla belgelendirilen bir sistemden bahsediyoruz. Veya belli bir noktaya gelmiştir, işinde emeklilik noktasına gelmiştir. "Bundan sonra ne yapacağım?" sorusuna cevap arayanlar için bir fırsattır. Emeklilikten sonra farklı alanda çalışmak isteyenler ya da öğrencilik ve çalışma hayatı boyunca ilgilenmek istediği ama ilgilenemediği alanlar olabilir. Örneğin; fotoğrafçılık, kameramanlık, tarım, felsefe, işletme olabilir. Bu noktada Anadolu Üniversitesi çok farklı alanlarda programlar sunuyor. Bu durumdaki kişilerin de yine başvurabilecekleri noktalardan bir tanesi yine Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

"ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ DİKEY GEÇİŞ VE LİSANS TAMAMLAMA İÇİN BİÇİLMİŞ BİR KAFTANDIR"

Prof. Dr. Banar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nin dikey geçiş ve lisans tamamlama eğitimleri için biçilmiş bir kaftan olduğunu da belirterek, şöyle devam etti:

"Tabi bir diğer olay da dikey geçişler. Ön lisans eğitimini alan bir kişi lisans eğitimine devam etmek istiyorsa yine Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi onlar için biçilmiş bir kaftandır. Tabi burada öğrencilerimizin kılavuzları çok iyi okumaları gerekiyor. Bu kılavuzlara bakıldığında dikey geçişte iki nokta var. Bunlardan bir tanesi fark dersi alanlar bir diğeri de fark dersi almayanlar. Fark dersi alsalar dahi bunlar 3'üncü dönemin dersine yedirildiği için herhangi bir sene kaybı olmadan öğrenci 3'üncü sınıftan itibaren lisans eğitimine devam ediyor. Lisans tamamlama dediğimiz noktada ise; bir lisans programına başlayıp tamamlamadan 2 yıllık diplomasını alan ve ayrılan öğrenciler var. Bunlar bir süre sonra lisan eğitimine devam etmek istediklerinde yine başvuracakları yer Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'dir."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR