BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,63
ALTIN 2.917,53
İŞÇİ

Adalet çalışanları adalet istedi

Türk Büro-Sen 20 Kasım 2012 saat 12:45’de Ankara Adliyesi önünde, Adalet çalışanlarının sorunlarını dile getirmek için basın açıklmasında bulundu.

 Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcıları Bayram Öztürk, Hüseyin Aslan, Cafer Seçer, Ankara Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu ile üyelerimizin katıldığı eylemde, basın açıklamasını Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk gerçekleştirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Öztürk açıklamasına, 12 Eylül davası duruşmasının da bugün Ankara Adliyesi’nde görülmesi dolayısıyla, cuntacı ve demokrasinin kesintiye uğradığı dönemleri ve haksızlığın hakim olduğu her türlü yönetimi kınadığını ifade ederek sözlerine başladı. Mevcut hükümetin de özellikle kamu çalışanları için haksız uygulamalar yaptığının altını çizen Öztürk, “Adalet çalışanları bu ülkede en zor şartlar altında çalışan kamu personelidir. Maalesef en çok hakkı yenen hor görünen kesimde bu kesimdir. Adalet hizmeti verenler her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyorlar.” dedi.

Adalet Çalışanları, Promosyonlarını Peşkeş Çekenlerden Hesap Soracak

Son günlerde Adalet çalışanlarının son derece tepki gösterdiği banka promosyonları anlaşmalarına da açıklamasında değinen Bayram Öztürk, “Hiç bir kamu kurumunda eşi benzeri görülmemiş bir promosyon anlaşması imza altına alınmıştır. Türk Büro-Sen promosyonla ilgili anlaşmanın hesabını sorunca, sözde yetkili sendika suçunu bastırmaya çalışarak, Adalet çalışanlarını yapmış olduğu yalan haberlerle kandıracağını düşünmüştür. Ama adalet çalışanları bu yandaş sendikanın oyunlarının farkına varmıştır. Promosyonlarda haklarını peşkeş çekenlerden bunun hesabını soracaktır.” şeklinde konuştu.

Ulaşım Gideri Yardımları Kaldırılmasın

Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, “200 binin üzerinde ki illerde çalışanlara, ulaşım için ödenen bilet yardımlarının kaldırılması gündeme gelmiştir. Adalet Bakanlığı’nın  bu amaçla, Cumhuriyet Başsavcılıkları, İdare ve Bölge İdare Başkanlıklarına 14.11.2012 tarihinde yazdığı ulaşım gideriyle ilgili yazının ivedilikle geri çekilmesini istiyoruz.” talebini de sözlerine ekledi.

Öztürk basın açıklamasının sonunda; Görevde yükselme, unvan değişikliği sınavı ile ilgili mağduriyetlerin giderilmesi yardımcı hizmetlilerin mübaşirlerin genel idare hizmetler sınıfına geçirilmesi başta olmak üzere, nöbet ücretleri, havuz paraları, ulaşım giderleri ödeneği, fazla çalışma ücretleri gibi bir çok konuda yaşanan problemlerin çözülmemesi durumunda Türk Büro-Sen’in iş bırakma eylemi dahil olmak her türlü demokratik tepki hakkını kullanacığını kamuoyuna açıkladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR