BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
MEMUR

Aday memur KPSS ile başka kuruma atanır mı?

Memurhaber.com memmurların ve memur adaylarının sorularını cevaplamaya devam ediyor. Aday memurlar KPSS'ye girerek başka kuruma atanır mı?

Aday memur başka kurumlara atanabilir mi?

Aday memur olarak çalışmakta olan personelin KPSS süreci sonunda başka kurumun memur kadrosuna yerleştirilmesi durumunda, çalışmakta olduğu kurumun muvafakat vermesi durumunda atanması mümkündür.

Bu konuyla ilgili olarak, 657 sayılı Kanun'un 54'üncü maddesinde geçen 'nakil' ibaresinden memurun başka kurumlarda durumuna uygun bir kadroya sınava tabi tutulmaksızın naklen atanmasının anlaşılması gerektiği, aday memur iken kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan özel yarışma sınavı neticesinde (A) Grubu bir kadroya atanma hakkı kazananların veya KPSS sonucuna göre gerçekleştirilen merkezi yerleştirme işlemi neticesinde (B) grubu bir kadroya yerleştirilenlerin atanmalarının ise 657 sayılı Kanun'un 54'üncü maddesinde geçen 'nakil' anlamında değerlendirilemeyeceği düşünüldüğünden bunların adaylık döneminde muvafakatle naklen başka kurumlara atanmasında sakınca bulunmamaktadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR