BIST 9.394
DOLAR 38,10
EURO 42,98
ALTIN 3.945,03
15°İstanbul
GÜNCEL

Aile hekimi ve hastası uyuşturucudan göz altına alındı!

ANKARA'da aile hekimi Ö.A.E. (50) hastası Gökhan D. ile birlikte 'uyuşturucu ticareti yapma ve sağlama' suçundan gözaltına alındı. Aile hekimi Ö.A.E.'nin, uyuşturucudan sabıkalı Gökhan D. ile muayeneye geldiğinde tanıştığı ve birlikte uyuşturucu işi yapmaya başladıkları belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin istihbarı çalışmasında İstanbul'dan gelen otobüste uyuşturucu madde olduğu tespit edildi. Takibe alınan otobüsten, Mamak ilçesinde yol üzerinde durduğu sırada yaklaşan kuryeye karton kutu teslim edildiği belirlendi.

Takip edilerek durdurulan kuryenin elindeki kartondan kırmızı reçeteye tabi uyuşturucu hap çıktı. Kutudaki 5 bin 180 adet 'gerica' isimli uyuşturucu hapa el konulurken, şüpheli kurye Gökhan D. gözaltına alındı.

Aile hekimi gözaltına alındı

Gökhan D. ifadesinde uyuşturucu hapı aile hekimi Ö.A.E.'ye götürdüğünü söyledi. Bunun üzerine 26 yıllık aile hekimi gözaltına alındı. Ö.A.E. emniyetteki ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. Ancak Gökhan D.'nin telefonunda yapılan incelemede, Ö.A.E.'nin otobüs bilgileri ve uyuşturucu kutusunu tarif ederek, bırakması gerektiği yeri içeren mesajlar tespit edildi.

Hastasını kurye yapmış

Yapılan detaylı araştırmada da Gökhan D.'nin, uyuşturucu suçundan cezaevine girdiği, geçen yıl tahliye olduğu belirlendi. Mamak'ta oturan Gökhan D.'nin, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nde tedavi gördüğü öğrenildi. Gökhan D.'nin tedavisi sırasında evinin yakınındaki aile hekimliğinde görevli Dr. Ö.A.E.'ye muayene olduğu ve ikilinin bu şekilde tanıştığı saptandı. Ö.A.E.'nin hastası Gökhan D.'ye, beraber iş yapmak istediğini söylediği ve beraber iş yapmaya başladıkları tespit edildi.

Öte yandan Gökhan D'nin yakalandığını öğrenen aile hekiminin, o gün telefonuna format attırdığı ve tüm verileri sildiği belirlendi.

Adli kontrolle serbest kaldılar

Şüpheliler Gökhan D. ve aile hekimi Ö.A.E., 'uyuşturucu-uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan adliyeye sevk edildi. İki şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
HABERLER

Bu meslekler para basacak! İşte geleceğin en yüksek ücretli 30 mesleği

Çok kolay gibi görünse de aslında hiç de öyle değil. İşte enteresan zeka soruları

İşte Terörden arananlar listesindeki FETÖ üyeleri! Liste yenilendi kırmızı bültenle aranıyorlar

Yürekleri paramparça eden olay! Boşanma aşamasındaki eşini acımasızca öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '3600 ek gösterge' açıklaması

Kayık balıkçıdan yürek parçalayan haber! 4 gündür aranıyordu

ÇOK OKUNANLAR
Close menu