BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
ÖĞRETMEN

Akademik teşvik yönetmeliği yayımlandı!

2015 yılı faaliyetlerine göre 2016 yılı Şubat ayından itibaren ödenecek Akademik Teşvik Yönetmeliği, 18 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Yüksek Öğretim Kurumlarında görev yapan akademik personelin gösterdikleri performansa göre, teşvik ödenmesine ilişkin ilke ve esasları belirleyen Akademik Teşvik Yönetmeliği Resmi Gazetede yayınlandı.

Kasım 2015 tarihinde meclisten geçerek yasalaşan Kanun ile birlikte Akademik Personelin 2016 Yılından itibaren Akademik Teşvikten yararlanması öngörülüyor. Ancak bunun için gerekli olan yönetmelik henüz yayınlanmadı. Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile Akademik Personelin maaşlarında iyileştirme yapılmış ve buna ek olarak da performans esasına dayalı olarak Akademik Teşvik almaları öngörülmüştü. Akademik Teşvik 2015 yılında yapılan çalışmalar esas alınarak 2016 yılından itibaren ödenecek. Ancak akademik teşvikten yararlanmak için gerekli şartlar, puanlar vs. ayrıntıların yönetmelikle belirlenmesi yasanın öngördüğü diğer bir husustu. Nihayet binlerce akademik personelin merakla beklidği Akademik Teşvik Yönetmeliği Resmi Gazate'nin 18 Aralık 2015 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN OLACAK?

Yönetmeliğin geçici maddesine göre 2015 yılı faaliyetleri için başvuru takvimi 31 Aralık 2015 tarihine kadar açıklanacak.

BAŞVURU NASIL OLACAK?

Akademik teşviğe başvuracak öğretim elemanları ilan edilecek takvime göre bölüm, anabilim veya anasanat dalı başkanlıklarına başvuracak.
Bu birimlerde kurulan ön inceleme birimleri, başvuruları değerlendirecek ve kararlarını üniversitede kurulan komisyona bildirecek. Komisyonun kararı internet sayfasında yayımlanacak ve bu kara 5 gün içinde senatoya itiraz edilebilecek.
Başvuruların değerlendirilmesi ve hesaplar 15 Şubat tarihine kadar sonuçlandırılacak

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİNDEKİ BAZI KRİTELER

- Hakemli dergilerde editörlük değerlendirmesinde, o yılki sayılar değerlendirmeye alınır. Her sayı için ayrı bir puanlama yapılır. Yayımı veya basımı geciken ya da belgelenmesi yapılamayan sayılar puanlamaya dahil edilmez.

- Kitap, kitap bölümü ve kitap editörlüklerinde ilk baskı tarihi esas alınır. Aynı kitap için her sene tekrar puanlama yapılmaz.

- Uluslararası tebliğlerin puanlanabilmesi için yurtiçinde veya yurtdışında yapılmış olmasına bakılmaksızın toplantılarda bilim kurulunda en az beş yabancı akademisyenin bulunması gerekir.

- Aynı ana faaliyetten dolayı birden fazla ödül alınabilir. Bu durumda her bir ödül puanlamaya ayrı ayrı dahil edilir.

- Aynı yıl içinde yürütülen bir projede projenin konusuyla alakalı uluslararası tebliğ sunulabilir. Sunulan tebliğ, makale ya da kitaba dönüştürülebilir ve bu faaliyetten atıf ve ödüller alınabilir. Bu gibi durumlar ayrı ayrı veya farklı akademik faaliyet alanında tekrar puanlanabilir.










 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR