Emekli maaşı hesaplama 2016 emekli maaşı SGK sorgulama

2016 emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini SGK bağlı olarak çalışan kişiler olarak online yapabilme şansına sahipler.İşte SGK üzerinden

"Emekli olduğumda ne kadar emekli maaşı alacağım" sorusu için SGK harekete geçti, artık Sosyal Gigortalar Kurumu SGK'nın resmi sitesinden emekli maaşı hesaplama işlemi ile ne kadar maaş alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Emekli olabilmek için asli şartlardan en önemlisio lan emeklilik için gerekli olan prim ve sigortalarını tamamlayan kişilerin emeklilik yaşına gelmiş olması gereklidir. Bu 2 şartı yerine getiren vatandaşlar bağlı olduğu kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler.


SGK'DAN EMEKLİ MAAŞINI HESAPLAMA

SSK'ya bağlı olan vatandaşlar uygulamaya giriş yaptıktan sonra T.C. numaranızı, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihi bilgilerini girmeniz gereklidir. Sorgula linkini tıkladıktan sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET'TEN EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HİZMETİ

E-Devlet sistemi birçok devlet kamu işlemlerinizi yapabileceğiniz güvenli bir hizmettir. Devletin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına elektronik ortam ile sunmuş olduğu bir hizmettir. E-Devlet sistemini kullanabilmeniz için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifresi PTT tarafından verilen bir şifredir. Emekli maaş sorgulama işleminiz için E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubesinden 2 lira karşılığında şifrenizi alabilirsiniz.

E-Devlet şifresi ile emekli maaş sorgulama işlemi her üç kurum için de farklı sistem üzerinden yapılmaktadır. Bunun için yazının devamında bağlı olduğunuz kurumu seçiniz.

Açılan ekranda resimde göstermiş olduğumuz “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.   Kimliğinizi doğrulayıp işleminize devam etmek için T.C. kimlik numaranızı ve  E-Devlet şifrenizi giriniz.

Girmiş olduğunuz bilgilerden emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız.


BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar ise aynı şekilde kendi hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak T.C. kimlik numaranızı girmeniz gereklidir. Kurumunuzu seçtikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz ve hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli Sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da hesaplama programına giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, ikramiye yılı, aylık tarihi, pay, payda tazminat ek gösterge bilgilerini sisteme girmelidir.



EMEKLİLİĞE DAİR BAŞKA BİLGİLERİNİZE DE ULAŞABİLİRSİNİZ

Emekli olduktan sonra emekli maaşınızı sorgulayabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte hangi aylarda ne kadar maaş aldığınızı, maaşınızdaki kesintiler gibi emekli maaşı bilgilerinin hepsini öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu e-devlet sistemi altında yer aldığı için emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra sisteme açılan sayfada giriş yolları vardır. Bu giriş yollarından bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarında 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bulunmaktadır. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.