2016 AÖF sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanır?
16-17 Nisan AÖF sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanır? Öğrencilerin merak ettiği soruların cevabı memurhaber.com'da.
Öğrencilerin merakla beklediği 16-17 Nisan AÖF sınav soruları ve cevapları ne zaman açıklanır sorusunun yanıtı ve AÖF hakkında bütün detaylar haberimizde.
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi ara sınavı hafta sonunda yapıldı. Öğrenciler 16-17 Nisan'da yapılan sınavların sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.
AÖF sınav soruları ve cevapları yayınlandığı zaman memurhaber.com'da olacak. AÖF puan hesaplama nasıl yapılır, geçerli not kaçtır sorularının detaylarını da sizler için derledik. İşte AÖF başarı puanı ve puan sistemiyle ilgili detaylı bilgiler...
AÖF HAKKINDA
Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye'de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa'da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim arasındaki fark: Uzaktan Eğitimde derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır.
SINAVA GİRERKEN GEREKEN BELGELER
* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
- Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi
geçerli pasaport, zorunluaskerlik görevini yerine getirmekte olan
er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik
belgesi,Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro
Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle
ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar,
yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı
niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.
3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK
Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek ancak yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle sınava girecek öğrencilerin sınavda boş soru bırakmamaları yararlı olacaktır.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B)
veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)
Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
Dersten Kalma:Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
Şartlı/ Koşullu Geçme:Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.
SINIF GEÇME SİSTEMİ
Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0'ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.
DD,DC,CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer GNO’yu 2.0’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz.
FF gelen derslerden direk kalıyorsunuz. Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.
Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenecektir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde sağlayamamış iseniz size bir Uyarı verilecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0’a çıkarmanız istenecektir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.
SINAV GEÇME NOTLARI
Harf Notu - Katsayısı
AA 4,00
AB 3,70
BA 3,30
BB 3,00
BC 2,70
CB 2,30
CC 2,00
CD 1,70
DC 1,30
DD 1,00
FF 0,00