2016 AÖF soruları ve cevapları nasıl öğrenilir?
AÖF 16-17 Nisan vize sınavlarının soruları ve cevapları nasıl öğrenilir sorusunun yanıtı memurhaber.com'da.
AÖF bahar dönemi sınav soruları açıklandı. 16-17 Nisan AÖF sınav soru ve cevaplarına memurhaber.com'dan ulaşabilirsiniz. 2016 AÖF vize sınavları ile ilgili ayrıntılar haberimizde.
AÖF sınavları geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. AÖF sınav soruları ve cevapları sınav tarihinden sonra 3 gün içerisinde açıklanıyor. AÖF sınavları ile ilgili detaylar haberimizde.
AÖF NEDİR?
Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim arasındaki fark: Uzaktan Eğitimde derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır.
SINAVA GİRİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER
*Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik
Belgesi
*Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi
geçerli pasaport, zorunluaskerlik görevini yerine getirmekte olan
er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik
belgesi,Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro
Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle
ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar,
yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı
niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.
AÖF SINAV GEÇME NOTLARI
Harf Notu - Katsayısı
AA 4,00
AB 3,70
BA 3,30
BB 3,00
BC 2,70
CB 2,30
CC 2,00
CD 1,70
DC 1,30
DD 1,00
FF 0,00
GENEL NOT ORTALAMASI
Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.
DERS SEÇME
Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
ŞARTLI KOŞULLU GEÇME
Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.
AÖF'DE 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK
Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek ancak yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle sınava girecek öğrencilerin sınavda boş soru bırakmamaları yararlı olacaktır.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)
Açık öğretim Fakültesi öğrencileri için fotoğraflı bir şekilde sınav giriş belgeleri almaları gerekmektedir. Resmi internet sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve şifreleri ile beraber giriş yaparak sınav giriş yerleri için resimlerinin olduğu belgeyi alabilirler. Aynı zamanda öğrenciler sınav giriş belgesinin üzerinde yer alan ilde, ilçede, binada, salonda, sıra, tarih ve aynı zamanda da sınav giriş saatinde sınav merkezlerinde yer almaları gerekmektedir.
Aksi takdirde sınavı geçersiz sayılacaktır. Öğrencilerin yapmaları gereken özellikle sınav girecekleri yere sınav gününden en az bir gün önce gitmeleri sınava gireceği yeri görmeleri aynı zamanda da o atmosfere alışmaları öğrenciler açısında iyi olacaktır. Sınav günü ise sınava girecekleri sınıfta en az bir saat öncesinde bulunmaları gerekmektedir.
Sınav Türkiye ve K.K.T.C Lefkoşa’da saat 9.30’da başlayacaktır. Öğleden sonra gidenler ise saat 14.00’da sınava gireceklerdir. Sınavda 2 tür kitapçık yer alacaktır. Birincisi soru kitapçığıdır. İkincisi ise cevap kâğıdıdır. Aynı zamanda sınavın yapılacağı olan cumartesi ve Pazar günleri AÖF büroları saat 08.00-16.30 arasında hizmet için açık olacaktır.
Öğrenciler sınava girerken seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava gireceklerdir. Öğrencilerin ara sınavda ve dönem arası sınavda hangi il ya da ilçede sınava girecekleri fotoğraflı bir şekilde olan sınav giriş belgesinde belirtilmektedir. Açık öğretim fakültesi bahar dönemi için vize sınav giriş yerleri bu ilk defa olarak 16-17 Nisan tarihi olarak belirlenmiştir. Açık öğretim fakültesi için ise bahar dönemi sınav tarihi olarak 4-5 Haziran 2016 tarihi belirlenmiştir