AÖF sınav giriş yerleri yayınlandı

AÖF Bahar Dönemi final sınav giriş belgesi yayınlandı. AÖF sınav giriş belgesi sorgulama işlemini memurhaber.com'dan yapabilirsiniz.

2016 Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dönem Sonu sınavları için sınav giriş belgesi yayınlandı. Giriş belgesini aşağıdaki linke tıklayarak edinebilirsiniz.

Öğrencilerin sınava girecekleri binaları sınavdan bir gün önce görmeleri ve sınav saatinden bir saat önce sınava girecekleri binada bulunmaları yararlı olacak. sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için, başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmayacak.

Öğrencilerin merakla beklediği AÖF Bahar Dönemi final sınav tarihleri açıklandı. Binlerce öğrencinin katılacağı final sınavı için geri sayım başlamış oldu.  2016 AÖF final sınav tarihleri memurhaber.com'da.

AÖF Bahar Dönemi final sınav tarihlerini herkes merak ediyordu. Anadolu Üniversitesi yaptığı duyuru da  AÖF Bahar Dönemi final sınav tarihlerini açıkladı.

AÖF HAKKINDA BİLGİLER

AÖF’ ün açılımı a Açık Öğretim Fakültesidir. Çeşitli nedenlerden dolayı örgün olarak üniversite eğitimi alamamış bireylerin, üniversiteyi dışarıdan bitirmelerine olanak sağlayan bir çeşit devlet üniversitesidir. Genellikle hâlihazırda bir işte çalışıp bir taraftan üniversite okumak isteyenlerin başvurduğu bir üniversitedir. Ya da ikinci üniversite okumak isteyen, işinde terfi etmek isteyip de üniversite diploması almak isteyenlerin başvurmaktadırlar.

Öncelikle okumak istenilen bölüm seçilir. AÖF’ ün en yakın bürosuna kayıt işlemi olunur, o bölümün harcı yatırılır bankaya, Sonra sınav tarihleri beklenir. Her sene 2 dönemden oluşur; vize ve final sınavları yapılır. Vize ve finaller arası 1,5 aydır. Bölüme göre değişen 6 ila 8 dersten girilir.

Şimdi AÖF de çan sistemi vardır ders geçmekte. Vizenin %’de 30 ‘u, finalin %’de 70 ‘i baz alınır ve dönem sonu iki sınav sonucu ortalaması en az 35 ise o dersten geçilir. Geçilemezse seneye o ders tekrar alınır. Bende İşletme bitirip şuanda da İlahiyat 1.sınıf öğrencisiyim. Sonuçlarda 15 gün sonra açıklanmaktadır. AÖF öğrencisi her türlü öğrenci indiriminden de yararlanma hakkına sahiptir.

AÖF SINAV TARİHLERİ

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı  04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı  16 Temmuz 2016.

AÖF BAHAR DÖNEMİ DERSLERİ BAŞLADI

Anadolu Üniversitesi'nin uzaktan öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik Yüzyüze Akademik Danışmanlık Derslerinin Bahar Dönemi, GaziantepÜniversitesi (GAÜN) Merkez Kampusü'nde 6 Mart-28 Mayıs arasında gerçekleştirilecek.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, derslerin Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Merkezi Derslikleri'nde cumartesi ve pazar günleri yapılacağını belirterek, "Akademik danışmanlık dersleri için hiçbir ücret alınmamakta, öğrenciler kimliği/öğrenci tanıtım kartını göstererek derslere girebilecek. Akademik danışmanlık derslerine katılım ve devam, zorunlu değildir. Yüzyüze eğitim; Üniversiteli olma ve öğrencilerin aidiyet duygusunu hissetmesi, öğrencilerin üniversite ortamını yaşaması ve sosyal ihtiyaçlarını gidermesi gibi avantajlar içermektedir. Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencilerinin derse devamı bu açıdan da önem arz etmektedir" dedi.

Bahar Döneminde "İktisada Giriş II, Genel Muhasebe II, Matematik II, Osmanlı Türkçesine Giriş II, Eski Türk Edebiyatına Giriş: Söz Sanatları, İstatistik II, Makro İktisat, Finansal Yönetim II,İngilizce II, , Maliyet Yönetimi, Finansal Tablolar Analizi, Arapça II, Arapça IV, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ve Borçlar Hukuku" olmak üzere 15 derste yüz yüze öğretim verileceği, Gaziantep Üniversitesi'nde Akademik Danışmanlık Derslerinin yapılacağı yer, saat ve ders programının, Gaziantep Üniversitesi WEB sayfasında (www.gantep.edu.tr), Gaziantep AÖF Bürosu'nda ve www.anadolu.edu.tr adresinde "Açıköğretim" linkinde bulunan "Akademik Danışmanlık Hizmeti" bağlantısında öğrencilere duyurulduğu da ifade edildi.

AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR?

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNE NASIL GİRİLİR?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Harç Ücretleri;

1-Adalet Önlisans Programı – 205 TL.

2-Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı – 205 TL.

3-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı -225 TL.

4-Çağrı Merkezi HizmeTLeri Önlisans Programı – 205 TL.

5-Dış Ticaret Önlisans Programı – 205 TL.

6-Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağ. Önlisans Programı – 365 TL.

7-Emlak ve emlak Yönetimi Önlisans Programı – 205 TL.

8-Ev İdaresi Önlisans Programı – 205 TL.

9-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programı – 205 TL.

10-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı – 205 TL.

11-İlahiyat Önlisans Programı – 205 TL.

12-İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı – 205

13-İşletme Yönetimi Önlisans Programı – 205 TL.

14-Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programı – 205 TL.

15-Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı -225 TL.

16-Lojistik Önlisans Programı – 205 TL.

17-Marka İletişimi Önlisans Programı – 205 TL.

18-Medya ve İletişim Önlisans Programı – 205 TL.

19-Menkul KıymeTLer ve Sermaye Piy. Önlisans Programı – 205 TL.

20-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı – 205 TL.

21-Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı – 205 TL.

22-Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı – 205 TL.

23-Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programı – 205 TL.

24-Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı – 205 TL.

25-Sosyal Bilimler Önlisans Programı – 205 TL.

26-Sosyal HizmeTLer Önlisans Programı -225 TL.

27-Spor Yönetimi Önlisans Programı – 205 TL.

28-Tarım Önlisans Programı – 205 TL.

29-Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı -225 TL.

30-Turizm ve Seyahat HizmeTLeri Önlisans Programı -225 TL.

31-Yerel Yönetimler Önlisans Programı – 205 TL.