Bayrampaşa'da patlama metroda bomba patladı!

İSTANBUL Bayrampaşa Metrosu'nda patlama oldu. Patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığı belirtiliyor. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaye sevk edildi.

İSTANBUL Bayrampaşa Kadife kavşağında bir patlama meydana geldi. Patlama sesi İstanbul'un birçok ilçesinden duyuldu. Olay yerinde çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

İSTANBUL Bayrampaşa'da akşam saatlerinde sesi kilometrelerce öteden duyulan bir patlama meydana geldi. Akşam saatlerinde meydana gelen patlama, İstanbul'un birçok ilçesinden duyuldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada bir kişinin yaralandığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis aracının sevk edilmesi, büyük panik yarattı.

Sosyal medyada patlamayla ilgili art arda çeşitli iddialar ortaya atılırken, patlamayla ilgili İstanbul Valiliği'nden gelen açıklama rahatlattı. İşte dakika dakika Bayrampaşa'daki patlamayla ilgili yaşananlar;

YARALI SAYISI KONUSUNDA ÇELİŞKİ

NTV olayda en az 6 kişinin yaralandığını duyurdu. Habertürk'e göre iki aracın ağır hasar gördüğü patlamaya, istasyon yakınlarına yerleştirilen ve metro istasyon içindeyken patlayan boru tipi bomba yol açtı.

POLİS HER YERDE ONU ARIYOR

Bayrampaşa'da meydana gelen patlama sonrasında polis telsizlerinden yapılan anonsta, "Metro duraklarında ekiplerimiz mavi şapkalı 28 yaşlarında siyah montlu, kırmızı spor ayakkabılı, saçı 1 numara traşlı, beyaz çizgili penye kazaklı, gri tonda keten pantolonlu şahıs üzerinde uygulama yapılsın" denildi.

HEDEF ÇEVİK KUVVET OTOBÜSÜ
Patlamada asıl hedefin Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis aracı olduğu ve patlamadan bir kaç saniye öncesi köprüden geçtiği iddia edildi.

EL YAPIMI BOMBA ÇIKTI
İstanbul'daki patlamanın nedeni belli oldu. Patlamaya, el yapımı parça tesirli bir bombanın neden olduğu açıklandı.
Bayrampaşa'daki patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı, sağlık durumu iyi olduğu açıklandı.

 

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamayla ilgili olarak bir kişinin yaralandığı haberlerini teyit etti. Şahin, yaptığı açıklamasında patlamanın nedenleriyle ilgili soruşturmanın geniş çaplı yürütüldüğünü söyledi.

METRO SEFERLERİ BAŞLADI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, patlama sonrası durdurulan metro seferlerinin yeniden başladığını duyurdu.

BİR KİŞİ YARALANDI
Patlamayla ilgili Doğan Haber Ajansı, bir kişinin yaralandığını duyurdu. Emniyet'e yakın kaynaklar, patlamada herhangi bir kişinin yaşamını yitirmediğini belirtti. Sosyal medyada ölü olduğu belirtilse de o konuda teyit edilmiş bir bilgi bulunmuyor.
Patlamada bir metronun camlarının kırıldığı ve yolcularında tahliye edildiği kaydedildi. Bölgede yaya ve araç geçişine izin verilmiyor. Patlamanın nedeniyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR
Bayrampaşa'da meydana gelen patlamanın metro istasyonuna 100 metre mesafede yaya trafiğine kapalı alanda gerçekleştiği belirtiliyor.
İlk belirlemelere göre, yaşanan patlamada bir kişi öldü bir kişi yaralandı. Patlama sonrası metro seferleri durduruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi patlamanın ardından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "İstanbul Bayrampaşa Metro İstasyonu'nda patlamaya benzer ses nedeniyle seferler durduruldu. Sesin neyden kaynaklandığı bilinmiyor" denildi.

ANADOLU AJANSI: ÜST GEÇİTTE PATLAMA OLDU

Anadolu Ajansı, nedeni henüz belirlenemeyen patlamayla ilgili Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınındaki üst geçitte patlama meydana geldiği bilgisini servis etti.