Memur Haber Mobil Uygulama
Memur Haber mobil uygulamasını denediniz mi?
Memur Haber mobil uygulamasını denediniz mi?
Günümüzde teknoloji, bilim eski zamanlara göre çok daha çabuk gelişiyor ve değişiyor. Bu değişime en hızlı şekilde uyum göstermesi gereken mesleklerin başında da öğretmenlik mesleği geliyor. Öğretmenlerin bu değişime uyum göstermesi, ülkemiz eğitimi için olmazsa olmazlardan biridir. Bu nedenle İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı güzel bir uygulama ile öğretmenlerin akademik ve kariyer gelişimlerini göz önüne alarak, 2011 yılında Gazikent Üniversitesi ile bir protokol imzalamış; tüm öğretmenlerinin uygun imkânlarla yüksek lisans eğitimi almasının yolunu açmıştır. İmzalanan protokole göre, katılımcılar İşletme, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanlarında yüksek lisans yapabileceklerdir. Eğitim mekânları; başvuru sayısı ve görev yapılan yere göre İstanbul'un farklı ilçelerinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda gerçekleştirilecektir.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarda görev yapan öğretmenlerden 1722 kişi bu protokol üzerine gerekli şartları yerine getirerek Gazikent Üniversitesi’ne yüksek lisans için kayıt yaptırmıştır. Bu arada 2012 yılında Gazikent Üniversitesi’nin adı Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.
Süreç içerisinde YÖK, üniversitelere bulundukları ilin dışında yüksek lisans programı açmamaları konusunda yazı göndermiştir. Bu çerçevede üniversiteler bulundukları ilin dışında yeni yüksek lisans programı açamamaktadırlar. Fakat açtıkları yüksek lisans programlarını devam ettirmektedirler.
Gazikent-Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne yüksek lisans programlarına tezli yüksek lisans için kayıt yaptıran öğretmenler, bu konuda mağdur olduklarını belirtmektedirler. Konu farklı platformlarda gündeme getirilmiştir. Fakat öğretmen arkadaşlardan büyük bölümü mağduriyetlerinin giderilmediğini, devam ettiğini ifade etmektedirler. Bu konuda elektronik posta adresimize çok sayıda öğrenci maili ulaşmış durumdadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi ise öğrencilere gönderdiği cevap maillerinde hiçbir mağduriyetin olmadığını, isteyenlerin tezsiz yüksek lisansa programlarına devam edebileceklerini belirtmektedir. Burada küçük bir nüans vardır. Üniversite yetkilileri açıklamalarında tezsiz yüksek lisan yapanların doktora programlarına devam edebileceklerini de satır aralarında söylemektedirler.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi tezli yüksek lisans programlarına kayıt yaptıran çok sayıda öğretmen ise; daha fazla ücret vererek kayıt yaptırdıklarını ve tezsiz yüksek lisansı tamamladıklarında hak kaybına uğrayacaklarını belirtmektedirler. Öncelikle doktora programlarına kayıtlarda sıkıntıya gireceklerini; MEB’in tezli yüksek lisansı tamamlayan öğretmenlere sınavsız verdiği Uzman Öğretmenlik unvanından yararlanamayacaklarını ifade etmektedirler.
Öğretmenlerden bize ulaşan maillerden üniversite ile anlaşıp bu meseleyi halletmek istedikleri anlaşılmaktadır. Öğretmenler çözüm için şöyle önerilerde bulunmaktadırlar.
*Tezli yüksek lisans hakkını almak isteyen öğretmenlere; görevde yükselme, EK-1 ve EK-2’ lerde hak ve puan kaybına neden olmayan İşletme, kamu yönetimi gibi bölümlerde tezli yüksek lisans yapma olanağının verilmesi.
*Tezli yüksek lisans hakkını almak isteyen öğretmenlere; İstanbul’daki Devlet Üniversiteleri ile anlaşıp bu üniversiteler aracılığı ile tezli yüksek lisans yapma olanağının verilmesi.
*Tezli yüksek lisans hakkını almak isteyen öğretmenlere; uygun maddi koşullarda doktora yapma olanağı sağlanması.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi ülkemizin genç üniversitelerinden biri. Öğretmenlere ilgi gösterip uygun imkânlar sağlayan öğretmen dostu bir üniversitenin sayıları az da olsa mağdur olduklarını düşünen öğretmenlere ilgi göstereceğini umut ediyoruz. Biz bu meselenin karşılıklı değerlendirilerek tarafların memnun olacağı bir şekilde çözüleceğini umuyoruz. (11.12.2013)