Hava sıcaklıkları düşüyor meteoroloji son durum

TÜRKİYE'yi etkisi altına alan bahar havası haftasonu yurdu terk ediyor. Başta İstanbul ve Ankara hava durumu raporları olmak üzere artan sıcaklar tekrar mevsim normallerine dönüyor.

Son günlerde güneşli ve mevsim normalleri üzerinde seyreden hava durumu yerini yağışlı havaya bırakıyor. Yurt genelinde sıcaklık değerleri 7-8 derece birden düşüyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ile Kahramanmaraş, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVALAR NASIL OLACAK?

İstanbul hava durumu son raporları meteoroloji açıkladı 3 gün boyunca yağış var. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık değerleri düşüyor. Bugün gün boyu yağış geçişleri görülebilir. Haftasonu ise yağışlar yer yer etkisini arttırarak devam edecek.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor.