İstanbullular dikkat hafta sonu havalar nasıl olacak?

Meteoroloji yeni alarm verdi. Başta İstanbul olmak üzere yurdun büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Hafta sonu havalar nasıl olacak, yağışlar devam edecek mi? İşte detaylar...

İSTANBUL ve Ankara hava durumu meteoroloji tahminleri şok etti sıcaklık düşüyor. Dün özellikle İstanbul'da etkili olan sağanak yağış gün içinde etkisini arttırarak devam edecek.

İstanbul hava durumu için saatlik tahminlere baktığımızda yağışların gün boyu aralıklarla, şiddetini arttırarak devam edeceği görülüyor. Haftasonu ise İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava durumu olacak, yağış şimdilik öngörülmüyor. Yurt genelinde sıcaklık değerleri ise 1-3 derece düşüyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ege kıyıları dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde)öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis), Diyarbakır çevreleri ile Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.