Memur-Sen'den maaş ve taşeron açıklaması!

Memur-Sen Genel Başkanı Kaya, memurlara yönelik istihdam ve ücretlerde eşitlik ve adaletin sağlanması gerektiğini belirterek, taşeron uygulamalarına son verilmesini istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, "Özellikle istihdam ve ücretlerde, eşitlik ve adaletin sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda, mutlaka taşeron uygulamalarına son verilmelidir" dedi.

Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kaya, Çözüm Süreci'ni desteklediklerini belirtti.

Kaya, "Memur-Sen ailesi olarak, her zaman 'Bin yıllık desende, bir ve beraberiz' diyerek birlik, beraberlik ve kardeşlik lobisinin merkezinde yer aldık. Çözüm Süreci'nde elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk" ifadelerini kullandı.

KAMU GÖREVLİLERİNİN HAKLARI

Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarına değinen Kaya, bu alanlarda kamu görevlilerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

"Özellikle istihdam ve ücretlerde, eşitlik ve adaletin sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda, mutlaka taşeron uygulamalarına son verilmelidir. Sayın Başbakanım, önümüzde toplu sözleşme görüşmeleri var. Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında gündeme taşıdığımız, yetkimizi etkiye dönüştürerek, kamu idaresiyle mutabakata vardığımız ve yasalaşması için Başbakanlığa gönderilmesini sağladığımız konular var. Maalesef bu konuların büyük bir ekseriyeti Torba Kanun'un içinde yer almadı. Bu taleplerimizi 2015 toplu sözleşmelerinde sizinle birlikte kazanıma dönüştürmek, kamu görevlilerinin sosyal, mali ve özlük hakları açısından yüzünü güldürmek istiyoruz."

"BÜTÇE DİSİPLİNİ İLE ADİL PAYLAŞIM ARASINDAKİ DENGE GÖZETİLMELİ"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Adayı Ali Yalçın da gelecek dört yıllık dönemde sorunlardan beslenmeyi reddeden tavrı sürdüreceklerini belirterek, "Güçlü Türkiye' diyorsak, iş güvencesi noktasında tartışmaların olmadığı, kamu görevlilerinin iş güvencesini esnetme arayışlarının olmadığı bir süreci yakalamak zorundayız" şeklinde konuştu.

Yalçın, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra hükümetin ilk icraatının, "sosyal paket", "sosyal politika destek paketi", "sosyal adaleti tesis paketi" olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu paket, kamu görevlilerini, emeklileri, asgari ücretlileri, taşeron işçileri kapsamalı, mali ve sosyal haklarında ilave artışlar ve yeni haklar getirmelidir. Bu paket, çalışanların vergi yükünü azaltmalı, çalışanları açlık ve yoksulluk sınırı arasından çıkartmalıdır. Bu teşvik paketlerini hayata geçirmenin en yakın zemini hiç şüphesiz toplu sözleşme masasıdır. Yeni Türkiye hedefinin ilk büyük organizasyonu, ilk paylaşım ve paydaşlık zemini, ağustosta gerçekleştireceğimiz 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecidir. Biz bu toplu sözleşmede, toplu sözleşme masasının, 'bütçe disiplini' söylemiyle esaret altına alınmasını istemiyoruz. Bütçe disiplini ile adil paylaşım arasındaki dengenin gözetildiği bir toplu sözleşme arzusundayız. Toplu sözleşme, bütçeye yükü değil, aileleriyle birlikte 10 milyonu aşan kamu görevlilerine sağlayacağı imkanı esas almalıdır."

"MEMUR-SEN'E YAPILAN BİR TEVECCÜHTÜR"

AK Parti Ankara milletvekili adayı ve Memur-Sen eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da kim başkan olursa olsun, Memur-Sen'in her zaman daha ileriye gideceğini söyledi.

Gündoğdu, AK Parti milletvekili adaylığıyla ilgili, "Üst düzey yapılan davetin de sadece şahsıma değil, Memur-Sen'e yapılan bir teveccüh olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Genel Kurul'a, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Bu arada, toplantıda, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Memur-Sen ve Hak-İş'in Konya'da birlikte kutlayacağını bildirerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kutlamalara davet etti.