Ortak sınava girecek 8. sınıf öğrencileri dikkat!

Yarın ilk kez yapılacak ve 8. sınıf öğrencilerinin gireceği ortak sınavlarla ilgili MEB'den beklenen açıklama geldi. Sınav kaçta başlayacak, kaç soru çıkacak ve ne zaman bitecek? İşte o soruların cevapları...

28 Kasım 2013 Perşembe ve 29 Kasım 2013 Cuma günü 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlar, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile her iki günde üç ders yazılısı bir oturum olmak üzere iki oturum halinde, her bir ders yazılısı için saat 09.00, 10.10 ve 11.20´de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır.

Ortak sınavlara ne kadar ücret ödenecek? TIKLAYIN

Merkezi sınavlarda hangi konular çıkacak? TIKLAYIN

28-29 Kasım'da bu okullar tatil edildi! TIKLAYIN

Her bir ders yazılısı için sınav süresi 40’ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresi 30’ar dakika olacaktır. Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin alacakları sınav hizmetinden dolayı sınav süresi 55’er dakika, sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden ders yazılıları arası dinlenme süresi 15’er dakika olabilecektir.

2013-2014 eğitim öğretim yılı 1. dönem ortak sınavlarının, sınav öncesi hazırlıklarında ve sınav uygulama süreçlerinde tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize  başarılar dilerim.