Sağlık personeli hangi durumlarda atanamaz?

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleşmek isteyen adaylar için tercih işlemleri 12 Nisan'da başladı. Peki tercihlerini yapan personel yerleşme durumunda atanabilir mi? İşte detaylar...

2016/3 sözleşmeli sağlık personeli alımına başvurular 12 Nisan 2016 tarihi itibariyle başladı. Tercih işlemlerinin 18 Nisan'a kadar devam ettiği süreçte yerleşen her aday atabiliyor mu?

Memurlar.net'te yer alan habere göre, yerleştirme tercihleri çin adaylar ÖSYM'nin internet sitesinden yapabilyor. Ancak ÖSYM, başvuruları alırken herhangi bir kontrol yapmıyor. Kontrol yapılmaması, tercih yapıp yerleşen her adayın atanabileceği anlamına gelmemeli.

Yerleşen adaylar için illerde komisyonlar oluşturulacak. Adaylar belgelerini bu komisyonlara verecek. Kılavuzda ilan edilen şartların taşınması halinde atama yapılacak. 

Peki, yerleşse dahi atamanın yapılmayacağı 5 durum nelerdir?

1- Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla (18 Nisan) mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacak.

2- 14 Mayıs 2014 tarihinde veya bu tarih öncesinde lisans mezunu olmasına rağmen, bunu gizleyerek sınava önlisans veya lise düzeyinde giren aday, yerleşse dahi ataması yapılmayacak. Yine, 24 Temmuz 2014 tarihinde veya bu tarih öncesinde, önlisans mezunu olmasına rağmen bunu gizleyerek sınava lise düzeyinde giren adayın ataması yapılmayacak.

3- Tercih yaptıktan sonra, banka üzerinden tercih ücretlerini yatırmayanların tercihleri dikkate alınmayacak.

4- Şuan 4/B'li olarak çalışan sözleşmeli personel başvuramayacaktır. 3 istisna hariç..
a- Kısmi zamanlı veya proje süresiyle sınırlı olarak çalışan 4/B'liler
b- Unvanını değiştirecek olan 4/B'liler(örneğin ebe iken hemşireliğe başvuracak olanlar)
c- Eş ve sağlık durumundan dolayı başvurup da tayinini yaptıramayan 4/B'liler...

5- Sağlık Fizikçisi, Odyolog, Dil ve Konuşma Terapisti ve Perfüzyonist pozisyonlarında tercih yapmak isteyen adayların önceden DPB'ye başvurup kayıt yaptırması gerekliydi. Bunu yapmayanlar, yerleşse dahi atanamayacak.