Şehit gazi iş kurası sonuçları tam liste şehit yakınları atama 2015

Şehit yakınları ve gazi atama sonuçları 2015 sorgu ekranı dpp.gov.tr'de bugün saat 19.00'dan itibaren erişime açılır açılmaz memurhaber.com'da...

Şehit yakınları gaziler için yapılan iş kurası listesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarının ardından, yetkililerce okundu ancak tam liste dpp.gov.tr'de bugün saat 19.00'dan itibaren erişime açıldı. Liste erişime açılır açılmaz memurhaber.com'da olacak. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 1668 şehit yakınına devlette iş müjdesini bugün yapılacak kura töreniyle verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, atama sonuçları bugün saat 19.00'da ddp.gov.tr'den erişime açıldı.

Mevzuat uyarınca bugüne kadar 12 bin 540 şehit ve gazi yakınının kamuya ataması yapıldı. Bugün düzenlenecek törenle kamuya 1668 atama daha yapılacak. Böylece kamuda istihdam edilen şehit-gazi ve sivil terör mağduru yakını sayısı 14 bin 208'e yükselecek.

KURA SONUCUNU BURADAN ÖĞRENECEKSİNİZ!

Gerçekleştirilen kura neticesinde hak sahipleri arasında bulunan toplam 1670 kişinin; 752'si "memur", 895'i "hizmetli" ve 23'ü de "sürekli işçi" kadrolarına atanmaya hak kazanmış olup; hak sahipleri kura sonucunu BU BAĞLANTIDAN öğrenebileceklerdir.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:


"3713 Terörle Mücadele Kanununun Ek 1 inci Maddesi kapsamında Bakanlığımızca ataması onaylanan Şehit yakını, gazi ve gazi yakınları ile vazife malullerimizin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmesine ilişkin kura töreni 16 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecektir. Hak sahipleri, Saat 19:00’dan itibaren Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinden atama sonuçlarını öğrenebilirler."

15 MADEN İŞÇİSİNİN YAKINLARI DA ALINACAK

Ataması yapılacak 1668 kişinin 807'si şehit asker ve polis yakını, 403'ü de malullerden oluşuyor. Devlette işe alınacakların 442'sini son terör olaylarında hayatını kaybeden sivil şehit yakınları oluştururken, geçen yıl Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinden 15'inin yakınının kamuda işe alınması da gerçekleştirilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı kura çekilişine yurdun dört bir tarafından şehit aileleri ile terör mağduru ve yakınları davet edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu törene katılan şehit ve gazi yakınlarına şöyle seslendi;

HDP'nin izlediği yol yol değildir. Bunun bir kademe ilerisi yeraltı siyasetidir.Aldığınız demokratik yetkiyi hendeklere boca ediyorsunuz. Bu partinin eş başkanı bir hanımefendi vatandaşını tehdit ediyor.Sur'da, Cizre'de, Silopi'de bu terör odakları temizleninceye kadar mücadelemiz sürecek.Kurban Bayramı'nda namazını kıldığımda hepsi kulağıma eğilip şunu dediler " Bizi bu hainlerden kurtarın" Bizim için Bursa Ulu Camii'yle Diyarbakır Ulu Camii arasında fark yoktur.Bu hainler kardeşliğimizi yıkmaya çalışıyorlar. Bu hainlerin tüm emellerini boşa çıkaracağız.''