TEOG soru ve cevap anahtarı EBA girişi yarın okullar tatil mi?

TEOG 2. dönem sınavlarının ikinci oturumu bugün peki 29 Nisan Cuma yani yarın okullar tatil mi? TEOG soru ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? MEB'den TEOG açıklaması...

'Yarın okullar tatil mi?' sorusu 28 Nisan Perşembe yani bugün gerçekleşen TEOG sınavının 2'inci oturumu dolayısıyla merak konusu oldu peki bugün TEOG'da hangi sınavlar yapılacak ayrıca  MEB TEOG soruları ve cevaplarını ne zaman yayınlayacak? TEOG hakkında bütün detaylar memurhaber.com'da.

TEOG 2. dönem sınavları başladı, hangi sınav hangi gün yapılacak? Sınav soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? TEOG sınav soruları ve cevap anahtarı bugün MEB'in resmi sayfasından saat 14.00 itibariyle yayınlanacak. Fen ve teknoloji, İnkılap Tarihi ve Yabancı dilden sınava girecek öğrenciler sınavların bitiminde TEOG sorularını ve cevaplarını EBA üzerinden öğrenebilecek.

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavlarının soruları ve cevapları Perşembe günü saat 14.00'te EBA'da yayınlanacak. Soruların videolu çözümleri de eba.gov.tr'de erişime açılacak.

29 NİSAN TATİL Mİ?
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına giren öğrenciler “Cuma günü tatil olacak mı?” sorusununun yanıtını merak ediyor. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan’da yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu an için 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.

28 NİSAN PERŞEMBE TEOG OTURUMUNDA ÇIKAN KONULAR
27 Nisan Çarşamba günü yapılan TEOG oturumunda, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları yapıldı. Peki 28 Nisan 2016 Perşembe günü yani yarın hangi sınavlar yapılacak? TEOG 2. dönem 2. oturumunda yarın T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Fen ve Teknoloji dersleri sınavları yapılacak.

28 NİSAN PERŞEMBE SINAV PROGRAMI

SAAT 09:00 FEN VE TEKNOLOJİ
SAAT 10:10 T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
SAAT 11:20 YABANCI DİL

UZMANLAR 27 NİSAN SINAVLARINI DEĞERLENDİRDİ

Uğur Okulları Akademik Kurul üyeleri, öğrencilerden aldıkları bilgiler doğrultusunda 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı TEOG 2 Sınavını değerlendirdi:

TÜRKÇE SORULARI NASILDI?

Öğrencilerden aldığımız bilgiler göre; TEOG-2 Türkçe sınavındaki sorular MEB müfredatına ve kazanımlarına bağlı kalınarak sorulmuştur. 20 Türkçe sorusunun kazanım dağılımının aşağıdaki gibi olduğu öğrenciler tarafından ifade edilmiştir:

- Sözcük ile sözün cümleye kattığı anlamlar: 2 Soru

- Cümlede anlam ilişkileri, öznel –nesnel anlatım ve cümle ile ilgili kavramlar: 3 Soru

-Paragrafta anlam, yapı, yardımcı düşünce, metin tamamlama, soruya yanıt, şiirde konu: 8 Soru

- Anlatım biçimleri ve düşünceyi geliştirme yolları: 1 Soru

- Yazınsal türler: 1 Soru

- Dilbilgisi kazanımlarından cümlenin ögeleri, eylemde çatı ve karma dil bilgisi: 3 Soru

- Yazım bilgisi kazanımlarından bileşik sözcüklerin yazımı: 1 Soru

- Noktalama işaretleri kazanımlarından: 1 Soru

Bu sorulardan dil bilgisi soruları genel bilgi düzeyini yoklayacak tarzdadır. Bilgi ve dikkat düzeyi yeterli olan öğrencilerin kolaylıkla yapabileceği tarzdadır. 1. TEOG Türkçe sınavındaki soru sayısıyla benzer niteliktedir. Konu bakımından incelendiğinde 2. Dönemin kazanımları içinde yer alan “cümle türleri ve eylemde çatı” konularına da yer verilmiştir. Anlam bilgisi soruları sınavın büyük bir kısmını oluşturmuştur. 1. Dönem TEOG- 1 sınavındaki soru sayısıyla aynı ölçüde sorulmuştur. Metinlerde açık ve anlaşılır bir dil kullanılmıştır. Metinlerin uzunluğu orta düzeydedir. Anlam bilgisini içeren sorulardan üç ya da dördü öğrencilerin anlam düzeyini ve dikkat yapısını zorlayıcı niteliktedir. Sorular pedagojik anlamda da ölçme değerlendirmeye uygun olmuştur.

MATEMATİK SORULARI NASILDI?

Öğrencilerden aldığımız bilgiler göre; Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun ve temel kazanım bilgisi içeren sorular hazırlanmıştır. Soruların konu dağılımı daha çok TEOG 2 Sınavı konularını içermektedir.

Milli Eğitim müfredat planındaki TEOG 1 Sınavı konularını içeren sorular da sorulmuştur. Soruyu doğru okuyup okuduğunu anlayan ve yorum yaparak sonuca ulaşılabilecek türden de sorular hazırlanmıştır. Bilginin ve akıl yürütmenin bir arada kullanıldığı sorular da vardır. Sonuç olarak beklenen düzeyde bir sınav oluşturulmuştur.

DİN KÜLTÜRÜ SORULARI NASILDI?

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Akademik Kurul Başkanı Hatice Boztaş:
Öğrencilerden aldığımız bilgiler göre; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavındaki sorular MEB müfredatına ve kazanımlarına uygun, açık ve anlaşılır bir dille hazırlanmış. Sınavda hatalı soru yoktur. Genel olarak kazanımlara hakim olan öğrencilerin yapabileceği; zorluk seviyesi orta derecede olan bir sınav oldu. Sorular (iki üç soru hariç) daha çok kazanımlarla ilgili ayet, hadis ve paragraflardan sonuç çıkarmaya yönelik hazırlanmış.

Sınavın içeriği; “Kaza ve Kader” “ Zekat, Hac ve Kurban İbadeti” “Hz. Muhammed’in Hayatından Örnek Davranışlar” “ Kur’an’da Akıl ve Bilgi” “İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar” konularından oluşmuştur.

TEOG NASIL GEÇTİ: ÖĞRENCİLER BÖYLE DEĞERLENDİRİYOR?

TEOG HAYATIN SONU DEĞİL

TEOG Sınavları ile ilgili değerlendirmeleriyle gündem oluşturan Çalışma Psikoloji Uzmanı Ertan Şimşek ikinci TEOG Sınavları için önemli tespitlerde ve önerilerde bulundu;

''Bilindiği gibi birinci TEOG sınavına giren yaklaşık 1,287,847 öğrenciden 4742'si tüm soruları doğru yanıtladı.Bir nevi sınava giren tüm öğrencilerin kolektif olarak verdiği soruların cevabı sınav ölçme görevi taşıdı. 

Dikkat çekici bir durum; Sınava giren öğrencilerden yaklaşık 1000 e yakını ikinci sınavda tüm soruların tamamını çözmüş , cevaplamış ve başarmış olsalar dahi tercih edilen okullara (örneğin Galatasaray Lisesi, Erkek lisesi...)yine kura ile girmek zorunda bırakılacaktır.

TEOG TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

TEOG SINAVLARI İÇİN TAVSİYELER

Artık son haftalara girdiğimizden sene başından bu güne kadar işlediğimiz konuların tekrarının yapılması gerekiyor. Bilindiği gibi TEOG Sınav sorularının %30'u 1. TEOG'a kadar işlenen konulardan, %70'i ikinci TEOG'a kadar işlenen konulardan çıkacak.

Birinci TEOG'a kadar olan konuları tekrar etmek için geçen yıl ve bu yıl 1. TEOG'da sorulan soruları yeniden çözünüz. Sene başından bugüne kadar girdiğiniz veya evde kendinize uyguladığınız deneme sınavlarında ki yanlış çözdüğünüz soruları yeniden çözmeniz hem hatırlamanızı hem de pratiğinizi arttıracaktır.Eğer bu tekrardan ve tekrarlardan zorluk çekiyorsanız en azından benzerlerinden onar soru çözerek bilgilerinizi pekiştirin.

İkinci TEOG Sınavlarında YGS'de olduğu gibi uzun paragraf soruları ile karşılaşabilirsiniz. Bu duruma hazırlanmak için benzer örnek sorular çözünüz. Bir paragraftan birden fazla soru çözme alışkanlığı kazanınız.

TEKRAR YAPIN AMA KOLAY OLSUN

Tekrarını yapacağınız ders kitabını, ünite ve konu başlıklarını okuyarak sayfa sayfa çeviriniz. Bu işlem sırasında unuttuğunuzu düşündüğünüz konuları okuyunuz.

Tekrarının yapacağınız konu ile ilgili önce bir iki test çözerek yanlışlarınızı bulunuz ve konunun yanlışlarınızla ilgili bölümünü yeniden okuyunuz. Daha sonra çözemediğiniz sorunun benzeri beş soru çözerek bilginizi pekiştiriniz.

Başarınıza en büyük katkıyı kolay çözdüğünüz değil, çözmekte zorlandığınız sorular yapar. Bu nedenle kendinizi zor sorularda da test ediniz.

Matematik dersi ile ilgili tekrar yaparken tavsiyem soru çözümünde gerekli tüm işlemleri yazarak yapınız. Her gün düzenli olarak en az iki saatinizi konu tekrarı ve soru çözümüne ayırınız.

Bu günden itibaren sınava kadar olan konuları çalışırken aynı gün sınava yönelik soru çözmeyi ihmal etmeyiniz. Programsız başarı yoktur. Şimdiden tüm tekrarları tamamlayabilmemiz için sınava kadar olan süreyi gün gün programlayarak hangi gün hangi derslerin tekrarını yapacağınızı belirleyiniz.

Verimlilik ders ile baş başa geçirilen sürenin kalitesidir. Yeni bir konu öğrenirken, konu tekrarı yaparken ya da test çözerken elinizdeki tüm kaynak ve imkanları sonuna kadar kullanıyorsanız, zamanınız kaliteli geçiyor demektir. Her türlü çabanıza rağmen anlamadığınız konuları ve çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize sorarak eksiklerinizi görebilirsiniz. Kaliteli bir şekilde ders çalışmadan ve tüm çabayı sarf etmeden öğretmene sorulan soruların katkısı önemsenmeyecek kadar az olacaktır.