TEOG yerleştirme puanı hesaplama motoru 2016

TEOG YEP hesaplama motoru MEB OGSM giriş sayfası TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından puanlarını öğrenen öğrencilerin yerleştirme puanlarını hesaplamaları için MEB odgsm.meb.gov.tr'den kullanıma açıldı.

MEB 2. dönem TEOG 2016 sonuçlarını dün açıkladı ancak TEOG YEP puanlarını açıklamadı. TEOG Yerleştirme Puanı -YEP 2016 MEB hesaplama ekranı erişime açıldı. TEOG YEP hesaplaması MEB'in odgsm.meb.gov.tr adresinden yapılabiliyor. MEB ODGSM TEOG YEP puanı hesaplama motoru işlemlerini eksiksiz yapmak isteyen memurhaber.com okuyucuları için önemli noktaları sıraladık.

TEOG Yerleştirmeye Esas Puan; öğrencinin Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu türü ortaöğretim kurumları gibi puanla öğrenci alan okullara yerleştirmesinde esas olacak puandır. TEOG yerleştirme puanları yani TEOG YEP puanlarını öğrenmek isteyenler TEOG YEP hesaplamasını MEB ODGSM YEP Hesaplama Motoru 2016 üzerinden yapabilir. 

TEOG YEP PUANI NEDEN GEREKLİ? NEDEN ÖNEMLİ?
Öğrencilerin TEOG'dan aldıkları notlar tek başına lise girişlerinde yeterli olmamaktadır. Öğrencinin lise girişinde kullanacağı YEP hesaplamasında 6, 7 ve 8'nci sınıftaki okul başarısı da etkili olmaktadır. Öğrenciler TEOG sonuçlarından kaç puan almış olurlarsa olsunlar lise tercihlerinde YEP 2016 puanlarına göre tercih yapacaklar. 

TEOG YEP HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
TEOG YEP hesaplaması öğrencilerin olduğu kadar velilerin de merak konusu... Bilgisayarların arama çubuğuna odsgm.meb.gov.tr/arge/sorgulama yazarak karşınıza çıkacak bu ekran üzerinde sırayla şu işlemleri dikkatlice yapın:

TEOG YEP HESAPLAMA MEB odgsm.meb.gov.tr GİRİŞİ 
1 ve 2. dönem ders notlarını ile 6, 7 ve 8'nci sınıf yıl sonu başarı puanlarını ekrandaki ilgili kutucuklara girmeniz gerekiyor.

"Hesapla" butonuna bastığınızda ise TEOG YEP puanını hesaplayabilirsiniz.

TEOG YEP PUANI HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

-8 inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur.

-Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

*Öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır.

-Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YILSONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.