yaz kıyafeti uygulaması 2014-memur erkek-kadın kıyafetleri

Memurların yaz kıyafeti uygulaması 15 Mayıs'ta başlıyor. Memurlar yaz kıyafeti uygulaması kapsamında hangi kıyafetleri giyecek, erkek memurlar kravat, ceket, beyaz gömlek giyecek mi, kadın memurlar etek, pantolon, topuklu ayakkbı giyecek mi

MEMURLAR- Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik"in 11 inci maddesi ve 26/05/2007 tarih ve 26533 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2007/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince 15 Mayıs 2014 - 15 Eylül 2014 tarihleri arasında yazlık kıyafeti giyebilmektedir.

a) Yazlık Kıyafet uygulamasında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair Yönetmeliğin 5. maddesinde belirtilen şartlara uygun olmak kaydıyla mahallinde ceketsiz, uzun veya kısa kollu gömlek ve kravatsız olarak çalışmalarına müsaade edilmiştir.



b) Genelgeye göre bu uygulama makam odalarına giriş ve çıkışlarda da uygulanacaktır. Ancak illerde, genelgede sadece makam odaları yazdığı için, protokole dahil kamu görevlilerinin resmi kutlama törenlerine mutlaka takım elbise ile katılması istenilmektedir.

c) Kıyafetleri Özel Kanun, Tüzük ve Yönetmelikle tespit edilmiş personel (Emniyet, Jandarma, Sağlık gibi) yazlık kıyafetlerini kendi kurumlarının usul ve esaslarına göre tatbik edeceklerdir.

d) Arazide ve atölyede çalışan teknik personelin kılık ve kıyafeti, ilgili daire müdürlüklerince belirlenecek, büro çalışanları da yukarıdaki hususlara uyacaktır.

e) Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması gerekmektedir.

2007/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi metni ne diyor?

GENELGE  2007/14

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin kılık ve kıyafeti ile klimaların ayarlanmasına yönelik hususlar 2006/14 sayılı genelge ile belirlenmişti.

Hava sıcaklıkları ile ilgili tahminler dikkate alınarak; sıcaklıkların bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi, hava şartlarından kaynaklanabilecek verimlilik azalışının önlenmesi ve küresel ısınma etkilerinin azaltılması amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte belirtilen hususlar da dikkate alınarak bakanlıklar ve valiliklerce;

1. Bölgelerin iklimi ve çalışma ortamları dikkate alınarak, 15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunun kaldırılması,

2. Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması,

hususlarında gereken tedbirler alınacaktır.

24 Haziran 2006 tarihli ve 26208 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmış bulunan 2006/14 sayılı genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.
 

Eski Genelge

GENELGE 2006/14

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin kılık kıyafetinin kamu itibarını yansıtacak şekilde ve personelin yürüttüğü göreve uygun olmasını sağlamaya yönelik olarak, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik" yürürlüğe konulmuştur.

Mezkûr Yönetmeliğin 11'inci maddesinde; "Yaz döneminde personelin kılık, kıyafeti 15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında uygulanır. Yaz kıyafetleriyle ilgili hususlar bakanlık merkez teşkilatında ilgili Bakanlarca; illerde, yapılan hizmetin mahiyeti ve çalışılan yerin iklim ve coğrafik özellikleri göz önünde tutularak Valilerce tespit edilir." hükmü mevcuttur.

Yaz mevsiminin başlaması ve hava sıcaklıklarının bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi, hava şartlarından kaynaklanabilecek verimlilik azalışının önlenmesi ve küresel ısınma etkilerinin azaltılması amacıyla mezkûr Yönetmelik hükmü doğrultusunda, bakanlıklar ve valiliklerce;

1. Bölgelerin iklimi ve çalışma ortamları dikkate alınarak, 15 Haziran - 15 Eylül tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunun kaldırılması,

2. Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması,

hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim