YGS 2016 puan hesaplama nasıl yapılacak?

YGS 2016 soru ve cevaplarının tamamı açıklanıyor. Peki YGS 2016 puanları nasıl hesaplanacak? YGS net hesaplama nasıl hesaplanır? ÖSYM'nin sorularına bakarak kaç netiniz olduğunu öğrenebilirsiniz.

2016 YGS soruları ve cevapları için gözler ÖSYM'de. 2016 YGS puan hesaplaması nasıl yapılır? YGS kaç net kaç puan getirir? YGS netlerimle kaç puan alabilirim? sorularının yanıtlarını YGS sonuçları açıklanmadan öğrenebilirsiniz.

2016 YGS puan hesaplama tablosu ve net sayısına göre YGS puanınızı ÖSYM tarafından açıklanan YGS sorularına bakarak hesaplayabilirsiniz.

YGS SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM YGS 2016 soruları ne zaman açıklanacak sorusuna resmi bir yanıt vermedi. Ancak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir geçen hafta yaptığı açıklamada YGS 2016 soru ve cevaplarının 14 Mart 2016 pazartesi günü açıklanabileceğini söylemişti.

YGS SORULARI BUGÜN YAYINLANABİLİR Mİ?

Öte yandan, ÖSYM Başkanlığı YGS 2016 soru ve cevaplarının yayın haklarını basın kuruluşlarına sattı. YGS soru ve cevaplarının yayın hakkını satın alan televizyon ve gazeteler her an YGS soruları ve cevaplarını yayınlamaya başlayabilir.

YGS SORU VE CEVAPLARI ÖĞRENME

Adaylar YGS 2016 Matematik soruları ve cevaplarına TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle ais.osym.gov.tr'den ulaşabilirler.

YGS ÖSYM ADAY ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRİM?

YGS sorularını görmek için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra“Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya YGS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

YGS PUAN HESAPLAMA

ÖSYM YGS puan hesaplama bilgilerine göre, YGS'de sorulan 160 sorunun tamamını doğru yanıtlayanlar 500 tam puan alacak. Her testten 36 soru olmak üzere toplam 144 netiniz olursa 460 puan alacaksınız. Her testten 8’er sorudan 32 nete ulaşırsanız puanınız 180 olacak ve Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılma hakkına sahip olacaksınız. Her testten 5 net çıkarmak ise sizin, 150 puan alıp YGS’nin ilk barajını aşmanızı sağlayacak.

YGS 2016 sonuçları iki taban puan çıkaracak. YGS puan türlerinden en az birinden 150.000-179.999 arasında puan alanlar meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecekler. LYS’lere katılamayacaklar.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha yüksek olanların ise iki hakkı var. Birincisi LYS’lere girecekler. İkincisi de hem meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarını hem de YGS puanıyla öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler.

YGS 150 BARAJI KAÇ NETLE GEÇİLİR? 

Sınav sonucunda 150 puanı aşanlar açıköğretim ve önlisans programları ile bazı lisans programlarını tercih edebilecekler. Bu adaylar üniversitelerin kendilerinin düzenlediği özel yetenek sınavlarına da katılabilecek. Bu barajı aşabilmek için 160 sorunun yer aldığı YGS’de her testte yüzde 12.5 başarı oranını yakalamanız gerekiyor. Her biri 40’ar sorudan oluşan 4 testten ortalama 5’er net olmak üzere toplam 20 net çıkarırsanız YGS’nin ilk barajı 150 puanı aşmış olursunuz.

YGS 180 BARAJI KAÇ NETLE GEÇİLİR?

YGS’nin ikinci barajı ise 180 puan barajı. LYS’lere katılmak için 180 puan barajına ulaşmanız gerekiyor. Bu barajı aşmanız için 160 soruda yüzde 20 başarı oranını yakalamanız gerekir. Bunun için 4 testten ortalama 8’er net olmak üzere 32 net çıkarırsanız LYS’lere girmek için gereken yüzde 20 başarı oranını da tutturmuş olursunuz.