Yılbaşında İstanbul'da hava durumu nasıl kar yağacak mı

'Yılbaşında İstanbul'da hava nasıl olacak yılbaşında kar yağacak mı' sorusu için gözler Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılbaşı açıklamasına çevrildi. İşte İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu başta olmak üzere Türkiye'de 31 Aralık 2015 hava durumu...

31 Aralık 2015 yılbaşında İstanbul'da hava nasıl olacak kar yağacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 27-31 Aralık 2015 tarihleri aralığındaki tahminlerine göre; 30 Aralık Çarşamba günü ülkenin büyük bölümünde kar yağışı görülecek ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Peki tam olarak yılbaşında, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki hava durumu nasıl olacak? İşte cevabı...

30 Aralık'tan itibaren ülkenin hemen hemen her yerinde görülecek kar yağışı 31 Aralık’ta da yine kendisini gösterecek. Karla karışık yağmur ağırlıkla Güneydoğu’daki illerde görülecek. Aydın, Muğla ve Antalya’da az bulutlu bir hava kendisini gösterecek. İstanbul'da sıcaklıklar bugün 12, yarın 13 ve çarşamba itibariyle 5 dereceye düşecek ve ardından kar yağışı gelecek. 

DİĞER İLLERDE DURUM NASIL?

İzmir, Aydın, Denizli, Muğla ve Antalya parçalı bulutlu, Manisa, Uşak, Isparta, Konya, Mersin, K.Maraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Ankara çok bulutlu olacak. Ülkenin geri kalan bölgelerinde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meteorolojiden gelen uyarılar üzerine kar alarmına geçti. Belediyeden yapılan açıklamada hava durumuyla ilgili şu bilgi aktarıldı;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre; İstanbul bu gece yarısından sonra kar yağışı ve fırtınanın etkisi altına girecek. İstanbul'da yarın öğleden sonra hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ilk saatlerden itibaren rüzgarın 70-90 km/saat eseceği, yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi"

İstanbul'da kara kış kendini hissettirmeye başladı. Kente mevsimin ilk kar yağışının bu akşam düşmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, İstanbul'da karla karışık yağmur beklenirken, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülecek.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Yağış, sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak ve gün boyu etkisini sürdürecek. İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. 

ANKARA'DA HAVA DURUMU

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre Ankara'da 31 Aralık 2014 Çarşamba ve 1 Ocak 2015 Perşembe günlerinde merkez ilçelerde yoğun kar yağışı beklenmiyor. Ancak yetkililer, yüksek kesimlerde ve gece saatlerinde donmanın olabileceğini, 1 Ocak'ta ise karla karışık yağmur beklendiğini ifade ettiler. Açıklamaya göre yılın ilk günü sıcaklıkların 3 ila 4 derece daha düşeceği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, Ankara'da havanın,

31 Aralık 2014 Çarşamba günü 8 derece ve yağmurlu,
1 Ocak 2015 Perşembe günü ise 4 derece ve karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.

En düşük sıcaklık oranı ise 31 Aralık'ta 3, 1 Ocakta ise 1 derece olarak tahmin ediliyor.

İZMİR'DE HAVA DURUMU

İzmir ve Ege bölgesi yılbaşına parçalı ve çok bulutlu bir hava ile giriş yapacak. Bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

30 ARALIK ÇARŞAMBA GÜNÜ BU İLLERE KAR YAĞACAK

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü kar yağışı çok yoğun olarak etkili olacak. İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Yalova, Balıkesir, Düzce, Zonguldak, Bartın, Samsun, Eskişehir, Kütahya, Bilecek, Çankırı, Çorum, Tokat, Sivas, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Niğde, Karaman, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum illerinde çarşamba günü yoğun kar etkili olacak.

YILBAŞI HAVA DURUMU NASIL?

Kar yağışı bu illere yenilerini ekleyerek perşembe ve cuma günü daha da geniş bir kesimde görülecek. 31 Aralık perşembeyi 01 ocak 2016 yılına bağlayan gün ve gece de kar yağışı devam edecek. Yılbaşında Türkiye'nin büyük bir kısmı kar yağışı altında olacak.