O sektörde 10 bin kişiye iş imkanı!

Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik sürdürülen yatırım ve kalkınma hamlesi kapsamında bölgedeki çağrı merkezlerinin sayısı arttırılacak. 80 milyon liralık yatırımla 8-10 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu ayın başında Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi ile bölgede çağrı merkezleri sektörüne 3 yıl içinde 80 milyon liralık yatırım yapılacak. Yatırım ve kalkınma hamlesi, özellikle bu bölgelerde 8-10 bin kişinin de istihdam edilmesini sağlacak.

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) temsilcileri, yatırım ve istihdam noktasında önemli katkıları olacak teşvik paketinin detaylarının netleşmesini bekliyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere terörün olduğu bölgelere yapılan desteklerin büyük önem taşıdığını ifade ederek, fırsat eşitliğinin yaratılması, bölgedeki işsizliğin ve eşitsizliğin giderilmesi için hükümetin açıkladığı bu paketin son derece önemli olduğunu vurguladı.

İNSAN KAYNAĞI TEŞVİKİ ÖNEMLİ

Metin Tarakçı, kendilerinin de paketin oluşturulması sürecinde yer aldığını, önerilerini Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ile paylaştıklarını ve paket kapsamında hükümetin sektörün görüşlerini aldığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Türkiye'de, altıncı bölge teşviki alan Doğu Anadolu il sayısı 15. Oysa Başbakanımızın açıkladığı teşvik paketinde yer alan il sayısı 23. 15 ildeki insan kaynağı teşviki yeni paketteki 8 ilde de olacak mı? Bu bizim için çok önemli. Çağrı merkezleri sektöründe yatırım önemli ama daha önemli kısmı insan kaynağı."

10 BİN KİŞİYE YENİ İŞ KAPISI

Tarakçı, Kalkınma Bakanlığı ile yaptıkları ön çalışmalar kapsamında, paketle bölgede 10-12 bin civarında bir istihdamın olabileceği öngörüsünde bulunduklarını aktardı. Tarakçı, "3 yıl içinde 8-10 bin civarında bir istihdamın o bölgeye sadece çağrı merkezi sektöründen geleceğini düşünüyorum. Bu da bölgeye 3 yıl içinde 80 milyon liralık bir yatırım gideceği anlamına geliyor" dedi.

EN FAZLA ÇALIŞAN ERZURUM'DA

Sektörün yüzde 90'ını bünyesinde barındıran ÇMD'den verilen bilgiye göre, çağrı merkezleri sektörü, yaklaşık 11 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor. Erzurum'da 4 bin 240, Şanlıurfa'da bin 731, Malatya'da bin 696, Erzincan'da 900, Diyarbakır'da 853, Bingöl'de 792, Batman'da 438, Bitlis'te 400, Van'da 150, Siirt'te 80 ve Gaziantep'te 25 çağrı merkezi çalışanı bulunuyor.