657'li memur anneye yeni haklar geliyor!

Devlet Personel Başkanlığı'nın düzenlediği, kamuda esnek çalışma şekillerine ilişkin bilgilendirme toplantısında memurların esnek çalışma şekillerine yönelik hazırlanan yeni model mesai uygulaması masaya yatırılacak.

MEMURLAR- Devlet Personel Başkanlığı'nın düzenlediği, kamuda esnek çalışma şekillerine ilişkin bilgilendirme toplantısı Muğla'nın Marmaris İlçesinde başladı. 4 gün sürecek toplantıda, memurların esnek çalışma şekillerine yönelik hazırlanan yeni model mesai uygulaması masaya yatırılacak.


2011 yılında yapılan düzenlemeyle 657 sayılı devlet memurları kanununa dahil edilen esnek çalışma modeline ilişkin değerlendirme çalıştayı Marmaris Martı Otel'de başladı. Toplantıya Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Marmaris Kaymamı Kamil Köten, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Devlet Personel Başkan Yardımcısı Şaban Talaş, Devlet Personel Başkanlığı Daire Başkanı Ali Gürler ve Adem Dinç, Devlet Personel Başkanlığı Esnek Çalışma komisyonu koordinatörü Davut Kır, kamu kurum ve özel sektör temsilcileri katıldı.


Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan çalıştayda açılış konuşmasını Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu yaptı. Kumbuzoğlu, kamuda esnek çalışma şekillerine ilişkin komisyon kurulduğunu, bakanlığın onayının ardından çalışmalara başlandığını ifade etti. Yalova Belediyesi'nin personelinin yüzde 70 'inin evlerinden çalıştığını hatırlatan Kumbuzoğlu, belediyenin bu çalışma şeklinin esnek çalışma modeline örnek olduğunu kaydetti. Büyükşehir düzenlemesi sonrası açıkta kalan kamu personellerinin atamalarının da kendi kurumları tarafından yapılacağını ifade eden Kumbuzoğlu, yeni düzenlemeyle kamuda sözleşmeli personel alımında kısıtlamaya gidildiğini açıkladı.

KUMBUZOĞLU: "ESNEK ÇALIŞMA ŞEKLİ memur ANNELERE ALTERNATİF OLACAK"

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, esnek çalışma şeklinin annelere alternatif sunduğuna değinerek şöyle konuştu: "Bu sistemle çalışan anne ve hamile personelimize alternatif sunmayı planlıyoruz. Anne adaylarımıza ve çalışan annelere istedikleri takdirde 2 yıl ücretsiz izin ya da haftanın 5 günü yarım gün çalışıp evlerine gönderebileceğimiz mesai şeklini önereceğiz. Buna benzer engelli yada ağır hastası olan kamu çalışanlarını da bu alternatifi sunmayı hedefliyoruz. Diğer bir çalışmamızda 60 yaş üzeri kamu personelimizi emekliliğe hazırlama aşaması. Bu sayade bu yaş kapsamındaki personelimizi birden değil de kademeli olarak hazırlayıp sosyal yaşamlarını etkilemeden emekli etmenin çok daha doğru olacağı düşüncesindeyiz"

ENGELLİ İSTİHDAMINDA ARTIŞ SAĞLANDI

Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 2002 yılında kamuda engelli istihdam sayısının 6 bin olduğunu, 2014 yılı itibarıyla ise 33 bin rakamlarına dayandığını hatırlattı. Bu sayının kamu işçileriyle birlikte 130 bin'e yaklaştığına dikkat çeken Kumbuzoğlu, Kamuda engelli istihdamında önemli bir artış kaydedildiğine vurgu yaparak, Türkiye'nin engelli istihdamı konusunda bir çok Avrupa ülkesinden önde olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Devlet Personel Başkanlığı tarafından Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Kaymakam Kamil Köten'e plaket verildi.Çalıştay 30 Nisan'a kadar devam edecek.