Bu hafta taşeron işçilerin durumunu tartışıyoruz!

Memurhaber.com kurulduğundan beri bizi yanlız bırakmayan taşeron işçilerin sorunlarını bugün manşetimize taşıyoruz... Yıllardır kadro 'yalanlarıyla' oyalanan işçilerin dertlerini hep birlikte dinleyeceğiz..

Taşeron işçilerin sayısı şu an Türkiye'de resmi rakamlara göre 1 milyon yüz... Tabi bu rakam kayıtlı olan işçiler için geçerli bir de bunun kayıtdışı çalışan sayısı var.

TAŞERON İŞÇİLER HAKLARINI NE KADAR BİLİYOR? TIKLAYIN

Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçilerin haklarının bir paket halinde Bakanlar Kurulu'nda konuşulacağını ve işçilerin yasal haklarının, izin günlerinin ve tazminatlarının kısa sürede çözüme ulaşacağını belirtmişti...

BAKAN ÇELİK TAŞERON İŞÇİLER İÇİN NE DEMİŞTİ?

Katıldığı en son canlı yayında Bakan Çelik şunları söylemişti...

Taşeron işçilerin sayısı şu an resmi rakamlara göre 1 milyon yüz, ama gayri resmi işçilerde var. Bu konu 4 gözle beklenen bir konu. Çalışanların haklarını koruyan bir çalışma ön görüyoruz. Alt işte üst işte çalışmak önemli değil. İşçilerin tüm sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Çalışanların haklarını ezdirmemek için bunlara fırsat vermeyeceğiz.  Taşeron işçilerin tazminatları, izin hakları, sosyal güvenceleri ve maaşları masaya aytırılacak ve hepsi teker teker görüşülecek... Taşeron işçinin sorunları hep birlikte masaya yatıracağız ve bu dönem içerisnde halletmeye çalışacağız..

TAŞERON İŞÇİNİN DERTLERİ BİTMİYOR

Sayın Çelik'in bu sözleri taşeron işçileri tatmin etmemiş olacak ki işçiler adete sitemizi mail ve yorum yağmurununa tuttu. Şimdi sıra sizde! Siz fikirlerinizi dertlerinizi ve beklentilerinizi bizimle paylaşın, biz de anında yayınlayalım....

memurhaber.com/ÖZEL