Eğitim-Sen'den rotasyon yönetmeliği için flaş adım!

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, rotasyon yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, "Rotasyon yönetmeliğinin iptaliyle ilgili hukuksal girişimi başlatacağız. Bu rotasyon, sürgün anlamına geliyor. Bizim ifade ettiğimiz şartları yerine getirmediğiniz sürece rotasyonla eğitimde kalitenin yükselme şansı yok. Bu yönetmeliği durdurun"dedi.

Karaca, genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile dün bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydederek, Avcı'ya eğitim sistemindeki sorunları aktardıklarını ifade etti.

Dershanelerin dönüşümü sürecinde temel liselerin yeni bir sorun yaratacağını ileri süren Karaca, dershanelerin kapatılmasını istediklerini ancak temel liselere ve eğitimin özelleştirmesine karşı olduklarını söyledi.

Rotasyonuna ilişkin yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini anımsatan Karaca, Bakan Avcı'ya öğretmenin yer değiştirmesiyle eğitimde istenilen başarının elde edilemeyeceğini söylediklerini aktararak, "Rotasyon yönetmeliğinin iptaliyle ilgili hukuksal girişimi başlatacağız. Bu rotasyon, sürgün anlamına geliyor. Bizim ifade ettiğimiz şartları yerine getirmediğiniz sürece rotasyonla eğitimde kalitenin yükselme şansı yok. Bu yönetmeliği durdurun" diye konuştu.

Eş durumuna bağlı özür grubu atamalarına ilişkin sorunların da görüşmede dile getirildiğini anlatan Karaca, Bakan Avcı'nın kesintisiz 3 yıl sigorta şartına ilişkin bir çalışma yapacaklarını ifade ettiğini öne sürdü.

Öğretmenlerin nöbet ücreti konusunun da ele alındığını aktaran Karaca, Bakan Avcı'nın, haziran ayı sonuna kadar ücretlendirmeyle ilgili net bir açıklama yapılmayacağını ancak gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla bu konunun çözüleceği yönünde fikir edindikleri dile getirdi.

Karaca, nöbet eyleminin, ücret sorunu çözülünceye ve bununla ilgili açıklama yapılana kadar devam ettirileceğini bildirdi.

Aday öğretmenlik sürecinin de bugün yayımlanan yönetmelikle değiştirildiğini anımsatan Karaca, bu düzenlemeye ilişkin de hukuksal süreci başlatacaklarını söyledi.

Karaca, 280 bin öğretmen adayının atama beklediğini, kendi tespitlerine göre 150 bin, Bakanlığın tespitlerine göre ise 130 bin öğretmen ihtiyacı bulunduğunu kaydederek, Bakan Avcı'nın 47 bin öğretmen atamasının bir kısmının seçim sonrasına bırakılacağını ifade ettiğini ileri sürdü. Öğretmenlik için 2003-2014 yılları arasında KPSS'ye 2 milyon 713 bin 159 adayın girdiğini ancak 458 bin 896'sının atandığını anlatan Karaca, KPSS'ye başvuran ile atananlar arasındaki oranının yüzde 16'larda kaldığını bildirdi.

Yalova'da kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz'ün ölümüne neden olduğu ileri sürülen olayla ilgili de Bakan Avcı ile konuştuklarını dile getiren Karaca, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve görevden alınana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaca, 5. sınıflarda İngilizce ağırlıklı müfredat uygulanması yönünde bir çalışma olduğunun hatırlatılması ve bunun görüşmede gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, Bakan Avcı'nın kendilerine bu konuda bir pilot uygulama yapılacağını ve daha sonra uygulama başarılı olursa ülke geneline yaygınlaştırılacağını söylediğini anlattı.

Üniversiteye giriş için de TEOG'a benzer bir modelin gündemde olduğunu hatırlatan Karaca, bunun sendikalarla masaya yatırılması gerektiğini sözlerine ekledi.