Hak-İş Başkanı Arslan Başbakan ile görüşecek

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 'Meclisin olağanüstü toplanması konusunda Başbakan'dan randevu talep etti.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Meclisin olağanüstü toplanması konusunda sayın Başbakan'dan randevu talep ettik. Diğer örgütlerle birlikte Sayın Başbakan'ı ziyaret edeceğiz ve bu iş ilişkileri yasasının bir an evvel mecliste görüşülüp, kanunlaşması konusunda yoğun çaba sarf edeceğiz'' dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Medya İşçileri Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, tespitlerine göre Türkiye'de 25 bine yakın basın emekçisi olduğunu, bunlardan sadece Anadolu Ajansı'nda çalışanların sendikalı olduğunu belirterek, ''Demek ki var olan sendikalar görevlerini yerine getirememişler. O zaman bizim bir başka görevimizde ülkemizdeki bütün basın emekçilerini Medya-İş sendikasına dahil etmek'' diye konuştu.

Medya-İş Sendikası delegelerinin, Hak-İş topluluğuyla beraber verdiğini kararın Hak-İş topluluğu adına onurla şerefle ve gerçekten memnuniyetle kabul ettiklerini ifade eden Arslan, Bugün 1. olağan genel kurul yapma başarısı gerçekten çok önemli bir başarıdır. Medya sektörünün en büyük sendikasının, en güçlü sendikasının kongresini yapıyoruz. Bize büyük bir sorumluluk yüklediniz. Bu başarıda emeği geçen başta genel başkan olmak üzere sayın Gürsel Eser ve ekibini huzurlarınızda kutlamak istiyorum'' diye konuştu.

Türkiye'deki basın emekçilerinin tamamını Medya-İş sendikasına dahil etmek istediklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

''Arkadaşlarımı, bunun çabası içerisinde görüyorum. Destekçisi olacağız ve bu süreci daha da ileriye taşıyacağız. Tabi ki AA medya sektörünün amiral gemisi. AA'yı bir yerlere taşımak isteyen, iddia sahibi bir ekip var. Biz işçi-işveren ilişkilerini bir çatışma üzerine kuran, işvereni rakip gören ve mağlup edilmesi gerektiğine inanılan bir anlayışta değiliz. Onun için çatışma yerine inşallah bundan sonra projeleri konuşacağız.

Biz bu konuda birlikte çalışmaya varız. Biz elini uzatan kim olursa olsun, elini uzatmaya elini sıkmaya varız. Hak-İş Konfedarasyonu'nun hep hayali olmuştur. Yeni göreve geldiğimiz zaman yaptığımız bir toplantıda inşallah kısa zamanda Hak-İş'in medya sektöründe bir sendikası olacak demiş idim. Gerçekten Medya-İş Sendikası'nın bize katılmasıyla bizim işimizi de kolaylaştırmış oldunuz.''

''Toplu İş İlişkileri Kanunu tasarısı bir an önce yasalaşmalı''

En önemli sorunun toplu sözleşme yapacak sendikaların belirlenmesi sorunu olduğunu dile getiren Arslan, ''Meclisin olağanüstü toplanması konusunda sayın Başbakan'dan randevu talep ettik. Diğer örgütlerle birlikte Sayın Başbakanı ziyaret edeceğiz ve bu iş ilişkileri yasasının bir an evvel mecliste görüşülüp, kanunlaşması konusunda yoğun çaba sarf edeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.

''Tespitlerimize göre Türkiye'de 25 bine yakın basın emekçisi var. Niçin bunlar sadece Anadolu Ajansı'nda sendikalı...Demek ki var olan sendikalar görevlerini yerine getirememişler. O zaman bizim bir başka görevimizde ülkemizdeki bütün basın emekçilerini Medya-İş sendikasına dahil etmek'' diyen, Arslan şöyle konuştu:

''Hak-İş ailesi olarak sizi toplu iş sözleşmesiz sizi haklarınızın geriye götürüldüğü bir sendika beklemiyor. Tam tersi Hak-İş ailesi olarak inşallah var olan haklarınızı daha ileriye taşımaya çalışacağız. Bütün bunların yapılması için yasanın bir an evvel çıkması gerekiyor ne yazık ki yasanın çıkartılmaması şu anda ki belirsizliği sadece sizin iş kolunuzda değil Türkiye'de yaklaşık 250 bin işçi 1 Şubat'tan bu tarafa toplu sözleşme yapamadığı için mağdur durumda.''

Arslan konuşmasının sonunda, Medya-İş'in kendilerine katılma talebini memnuniyetle karşıladıkları belirterek, sendika üyelerine teşekkür etti.