İşyeri bildirgesi nasıl verilecek?

İşyeri bildirgesi nasıl verilecek, İşyeri bildirgesi vermek için hangi belgeler gerekli, İşyeri Bildirgesi Verilme Usulü nasıldır, İşyeri Bildirgesinde Özel Haller Var mdır? Bu soruların cevabını memurhaber.com yazarı Bünyamin Esen veriyor.

MEMURLAR-ÖZEL İÇERİK-BÜNYAMİN ESEN- İşyeri Bildirgesi Nasıl Verilecek?

Ankara’dan okurumuz Kamil Ketenci soruyor: “Bünyamin bey, muhasebecilik yapıyoruz. İşyeri bildirgesini verme usulü değişti mi? İnternete taşınacak diyorlar, doğru mudur? Belgeleri nasıl vereceğiz? Bilgi verirseniz sevinirim.”

Sayın okurum, bildiğiniz üzere 2008 yılındaki reform sonrasında birçok SGK bildirimi elektronik ortama taşınarak; işveren, muhasebeci ve mali müşavirlerin işleri kolaylaştırıldı.
Ancak işyeri bildirgeleri kâğıt ortamında devam ediyordu.
Şimdi ise SGK, işyeri bildirgelerin e-sigorta yoluyla gönderilmesi konusundaki çalışmalarına başlamış bulunuyor.

İşyeri bildirgesi nedir, sosyal güvenlik mevzuatındaki önemi nedir, SGK işyeri bildirgesinin verilme usullerinde ne yenilikler yapıyor? Bu soruları tüm okurlarımızı bilgilendirecek şekilde ayrıntılı olarak açıklayalım.

İşyeri Bildirgesi Verilme Usulü

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun işverenlere zorunlu koştuğu yükümlülüklerden birini işyeri bildirgesi verme zorunluluğu oluşturuyor.
İşyeri bildirgesi SGK’ya verilecek olan, şekli Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’nde gösterilen bir bildirge ile, yeni bir işyeri açtığını ve bu işyerinde sigortalı çalıştıracağını beyan etmeyi ifade ediyor.

BÜNYAMİN ESEN'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN