KOSGEB 2015'te sil baştan yenilenecek!
Katma değerli KOBİ'lere kesenin ağzı açılırken teşvik modellerinde de değişikliğe yapılacak. Yeni yazılımlarla teşvikler daha şeffaf olacak.
AR-GE TEŞVİKİ KATLANDI
500 milyon liralık bütçesi, 2 milyar TL'yi aşan faizsiz kredi hacmi ve bin 500'e yakın personeli bulunan kurumda öncelikle destek modeli değişecek. Teşviklerde katma değerli ürün vurgusu ön planda olacak. Şeffaf bir teşvik modeli üzerinde çalışılıyor. SABAH'ın edindiği bilgiye göre teknoloji ağrılıklı yatırımlara toplam 3 milyar TL'lik destek planlanıyor. Bu desteğin çok önemli bir bölümü KOSGEB üzerinden KOBİ'lere ulaştırılacak. Yeni dönemdeki teşviklerin KOBİ'leri her açıdan kapsayacağını ve Ar-Ge'ye ayrı bir önem atfedileceğini belirten KOSGEB Başkanı Recep Biçer şu bilgileri verdi: "İşimiz KOBİ'nin daha fazla yanında durmak. Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı üst limitleri yüzde 50 arttı. İşbirliği programında verilen destek ise 2 katına çıkarılarak 1 milyon 500 bin TL'ye yükseldi."
2015 DESTEKLERİNE ŞİMDİDEN BAŞVURUN
Destek alabilmek için www.kosgeb.gov.tr adresinden E-KOBİ bölümündeki "KOSGEB'e ilk Kayıt" linkini tıklayın.
İşletmenize ait "E-KOBİ" kullanıcı adı ve şifresi alın.
Bu işlemlerden sonra hangi destek programından yararlanmak istediğinize karar verin.
Yaptığınız proje başvurusu kurula sunulacak.
Projeniz kabul edildiğinde sizden taahhütname istenilecek.
Belgeler incelip hesabınıza ödeme yapılayacak.
- İNOVASYON TURU -
AR-GE'YE 12 MİLYON DOLAR
AR-GE'ye 12 milyon dolarlık yatırım yapma kararı alan ve Anadolu'da başlayan ürün geliştirme sürecini İstanbul'a taşıyan Detaysoft, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen AR-GE Merkezi Belgesi'ni almaya hak kazandı. Detaysoft Genel Müdürü Alkin Aksoy, "Hedefimiz 5 teknoloji şirketinden biri olmak" dedi.
ATEŞ TUĞLASINA YATIRIM
Türkiye'deateş tuğlası tekniğiyle klinker tuğla üretimi gerçekleştiren tek fabrika konumunda bulunan EKOS Klinker Tuğla, 2015'e iddialı girdi. Dekoratif cephe ve zemin kaplama tuğlaları, klinker tuğla, cotto ve terracotta ürünlerinin satış ve pazarlamasını gerçekleştiren firma, 2015 yılının ilk çeyreğinde üretim faaliyetine başlayacak.
ALTIN ÇARŞI'YA REKOR TALEP
Yaklaşık 500 yıldır geleneksel tedarik yöntemlerini kullanan kuyumculuk sektörü, artan fiyat baskısı ve rekabet nedeniyle değişim geçiriyor. Bu kapsamda 6 ayda bin 500 kuyumcu Altın Çarşı çatısı altında buluştu. Bu rakamla Kapalı Çarşı'daki üye sayısını (1000) geçen Altın Çarşı'da günde 200'den fazla kuyumcu ofisinden yeni modelleri inceleyerek en uygun fiyatlara sipariş verebiliyor.