Memur-Sen başörtüsü için yönetmeliğe işaret etti

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yeni anayasa çalışmalarında demokratik ölçülerin esas alınması gerektiğini vurgularken, kamuda türban serbestisi için de eleştirilerine devam etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde yargının daha fazla güçlenmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin Anayasa hazırlık çalışmasını hızlandırması gerektiğini belirten Gündoğdu, "1982 Anayasası'ndan kurtulmalıyız. Herkesi, her kesimi içeren kapsamlı bir anayasa bekliyoruz ve istiyoruz." dedi.

Ahmet Gündoğdu, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Gündoğdu, sendikal çalışmalar, imza kampanyası, başörtü meselesi, anayasa çalışmaları ve barış süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Adalet Bakanlığı önünde patlatılan bomba ile ilgili konuşan Gündoğdu, çözüm sürecine balta vurmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

Hukuk kurallarına aykırı davranan terör örgütü elemanlarının hukuk karşısında hesap vereceğini belirten Gündoğdu, 'kanla beslenen ve yapısında kin olan toplumların tarihten yok olmaya mahkûm' olduğunu bildirdi. Şehit aileleri ve gazilerin onurlarını kırmadan; Kardeşlik Projesi'nin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, terör örgütünün anayasa ve ülkenin gelişmişliğine vereceği zararların önüne geçilmesi gerektiğini ve bu konuda vatandaşların provokasyona gelmeleri gerektiğini ifade etti.

Türkiye ne zaman gelişmişlik gösterse önünün terör ile kesildiğine dikkat çeken Gündoğdu, şöyle devam etti: "Türkiye ne zaman dünya ekonomisinde üst sıraları zorlasa, gelişmişlik anlamında batı ülkeleri yakalasa, ülkemize yönelik maddi ve manevi saldırılar geçmişte olduğu gibi bugünde karşımıza çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti hukuk kurallarına uymayan, gerek maddi, gerekse fiziki saldırıları yapan başta terör örgütü ve onların uzantılarının hukuk karşısında hesap vermesi gerekmektedir. Baktığımız zaman aynı vatan toprakları üzerinde yaşıyor; Kurtuluş Savaşı'nda aynı cephede omuz omuza veren insanlardan oluşan, mazisi başarılar ve zaferle dolu bir toplumuz. Aynı gemide yaşıyoruz ve geminin su almaması için gerekli fedakârlıkları ortaya koymamız gerekiyor.”

"DEMOKRATİK BİR ANAYASA İSTİYORUZ"

Demokratik bir anayasanın çıkmasının önemli olacağını ve bu anayasanın her kesimi kucaklaması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Demokratik ve anayasal atılımların bir an önce atılması gerekiyor. Herkesi, her kesimi içeren kapsamlı bir anayasa bekliyoruz ve istiyoruz; dileğimiz bu yönde. Genel seçimde; dört parti de anayasa da düzenli bir değişiklik istiyor, yine milletimiz eski düzene dayalı anayasadaki bazı maddelerin kaldırılmasını ve daha özgür bir anayasa sistemi ile ülkenin yönetilmesini istiyor. Bunlar milli egemenliği ve laikliği benimseyen global ülkelerin eşit ve paydaş haklarının başında geliyor. Hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde yargının daha da güçlendirilmesi gerekiyor. Terör örgütünün anayasa ve ülkenin gelişmişliğine vereceği zararların önüne geçilmelidir. Bu konuda toplumumuzun kurnaz olması ve provokasyona gelmemeleri gerekiyor. Demokrasi yolculuğu devam etsin. Kardeşlik Projesi hayata geçsin ve bu konuda herkes destek versin." dedi.

Gündoğdu, "Başörtülü kızların memuriyete girmesini engellemeye çalışıyor bu yönetmelik. Ancak baktığımız zaman Merve Kavakçı, sol hükümeti zamanında vekil olup Meclis'e girdi ve ayakta alkışlandı. Ama memuriyet şartlarında yasaya göre böyle bir engel yok. Bu illegal bir yapılanmanın sonucudur. O illegal yapılanmayı yapanlar zaten bu milletin hassasiyetlerine hiç saygı göstermediler. Bazı sendikalar sorunu hükümetin çözmesini ve kendilerinin daha sonra destek olacağını söylüyor. Hükümet bu sorunu çözdükten sonra zaten sizin desteğinize ihtiyaç kalmayacak.” diye konuştu.