Memur-Sen kadınların gönlünü böyle aldı!

Toç Bir-Sen Kadın Kolları ve İşyeri Temsilcilerinin Antalya Kumluca’da düzenlendiği ‘Eğitim ve İstişare Toplantısı’na katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bu sözlerle kadınların 'gönlünü' aldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kadınların sosyal hayatın her alanında söz sahibi olması gerektiğine dikkat çekerek, kadınlara uygulanan her türlü ayrımcılığa son verilmesini istedi.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI GÜNÜMÜZ TÜRKİYE'SİNE YAKIŞMIYOR!

28 Şubat mahsulü başörtüsü yasağının kamu alanında devam ettiğini hatırlatan Gündoğdu, bu katı anlayışın günümüz Türkiye’sine yakışmadığını vurguladı. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin son bulması için her türlü imkânın seferber edildiğine dikkat çeken Gündoğdu, aynı hassasiyetin inancı nedeniyle başörtüsü takan kadınlara da gösterilmesini beklediklerini ifade etti. Gündoğdu, “Kamusal alan yalanıyla başlayan bu katı anlayışın biran önce son bulmasını istiyor, bu hakkın yasayla teminat altına alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

BİZ MEMUR-SEN OLARAK HER ZAMAN KADINLARIN YANINDAYIZ

Kadınların çalışma hayatı başta olmak üzere birçok alanda artı değer sağladığını hatırlatan Gündoğdu, kadına ‘evinin hanımı’ rolünü biçen klasik anlayışın artık son bulduğunu vurguladı.  Son yıllarda gerek kamu gerekse de özel sektörde kadınların çalışma oranının sınırlı düzeyde de olsa arttığını söyleyen Gündoğdu, bu gelişmenin umut verici olduğunu ifade etti. Kadınların bulundukları sektörde salt çalışan bireyden öte yönetim ve icra organlarında da söz sahibi olması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, çalışma hayatında yaşanan bu gelişmelerin sendika dünyasına da yansıdığını anlattı.

MEMUR-SEN KADINLAR KOMİSYONU AKTİF HALE GELECEK

Türkiye’nin en büyük konfederasyonu Memur-Sen olarak bu değişim karşısında gerekli adımları attıklarını belirten Gündoğdu, bu kapsamda Memur-Sen Kadınlar Komisyonu’nu daha aktif hale getirdiklerini söyledi. Genel merkezde başlattıkları bu projenin bağlı sendika ve teşkilatlarında da uygulandığını anlatan Gündoğdu, şunları kaydetti: “Dünyadaki gelişmeleri yakında takip eden, yeniliklere her daim açık olan Memur-Sen, sosyal hayattaki değişimlere paralel icraatlara imza atıyor.  Bu anlayışla hayatı yorumlayan bizlerin kadınlar için bir şeyler yapması gerekiyordu. Öncelikle Memur-Sen Kadınlar Komisyonu’nu daha aktif hale getirdik. Genel merkez binamızda yer verdik, faaliyetlerini yürütebilmeleri için de her türlü desteği veriyoruz.”



KADINLAR, HAKKINIZI SÖKE SÖKE SONUNA KADAR ALIN!

Kadınların sendikaların yönetiminde daha fazla söz sahibi olmasını istediğini dile getiren Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: “Kadın annedir, kadın eştir, kadın bacıdır, kadın ailenin temelidir. Kadın başörtüsünden dolayı çalıştırılmayandır, ya da başı açık olduğu için çalıştırılan ama çalıştırılırken bile memuriyette ikinci sınıf muamele görendir. Kadınlara sesleniyorum: Kadınlara bakışın bu kadar şaşı olduğu bir toplumda işi erkeklere bırakmayın ve hakkınızı söke söke alın.”

HİZMETİN VE BAŞARININ SINIRI YOK!

Daha sonra söz alan Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya da kardeşlik ruhunu esas alan bir anlayışla sendikacılık yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin dört bir yanındaki üyelerine ulaşmak için bu tür organizasyonları düzenlediklerini ifade eden Kaya şunları kaydetti: “Hizmetin sonu yok, başarının da sonu yok. Genel Başkan’dan genel merkez yönetim kurulu üyelerine, ne çalışma yaparsanız yapın, eğer bu çalışmalarınızı üyelerinizle buluşturamıyorsanız, Ankara’da yaptığınız hiçbir işin kıymeti yoktur. Bu yüzden genel başkandan işyeri temsilcilerine, il, şube başkanlarından üyelerine kadar Toç Bir-Sen bir bütündür. Onun için işyeri temsilcisinin, üyesinin, genel başkandan farkı olmayan kardeşlik ruhunu esas alan bir sendikayız. Bu yapıda yer almak, statününüz ne olursa olsun başlı başına bir değerdir, onurdur. O nedenle burada olmak nerede oturduğunuzdan çok daha önemlidir.”