Memur Sen'in talepleri Erdoğan'ın masasında

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Erdoğan tarafından kabul edilen Gündoğdu'nun görüşmede gündeme getirdiği konulara değinildi.

MEMURLAR- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Memur-Sen'in toplu sözleşmede masaya taşıdığı daha sonra Kamu Personel Danışma Kurulu'nda gündeme getirilen konuları Başbakan Erdoğan'a iletti.

2014'TE HANGİ KURUMA KAÇ MEMUR ATANACAK? TIKLAYIN


Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Erdoğan tarafından kabul edilen Gündoğdu'nun görüşmede gündeme getirdiği konulara değinildi.

4/C'LİLERİN KADROYA ALINMASI

Genel Başkan Gündoğdu'nun, Başbakan Erdoğan'a başta "akademik zam, 4-C'li personelin kadroya alınması, ataması yapılacak öğretmen sayısının 40 binden en az 80 bine çıkartılması, iş ve meslek danışmanlarının maaş mağduriyetinin giderilmesi, disiplin cezalarının affı, 28 Şubat mağdurlarının sosyal güvenlik hakları, 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıl sınırının kaldırılması, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kamu da çalışan personelin çocuklarının yararlanacağı kreş imkanın sağlanmasının yanında genç nüfusun artırılmasına yönelik olarak başta evlenme yardımı, aile yardımı, çocuk yardımı ve bunun gibi sosyal yardımların günün şartlarına uygun hale getirilmesi" konularını aktardığı belirtildi.

Gündoğdu, görüşmede "hem akademik personelin reel artış bazlı maaş mağduriyetinin giderilmesi hem de üniversitelerin akademik personel ihtiyacının karşılanmasına ilişkin riskin ortadan kaldırılması hedefiyle akademik personelin maaşlarında; 2014 Ocak ayında 729, 2015 Ocak ayında 729 TL olmak üzere artış yapılmasının uygun olacağını" iletti. Ayrıca, 4/C'li personelin; öncelikle kadrolu (4/A) statüsüne geçirilmesi, bunun kesinlikle mümkün olmaması halinde ise bu personelin 4/B sözleşmeli personel olarak ya da kadrolu işçi (4/D) statüsünde mevcut görevlerini sürdürmelerinin uygun olacağı kaydedildi.

Görüşmede ayrıca, 2005 yılından sonra göreve başlayan/başlayacak kamu görevlilerine bir derece verilmesi yönündeki düzenlemenin gerçekleştirilmesinin, "hem daha önce varılan mutabakatın gereğinin yapılması hem de buna ilişkin beklenti içerisinde olan geniş bir kitlenin takdirinin kazanılmasını sağlayacağı" dile getirildi.

Açıklamaya göre, kamu görevlilerinin, her beş yılda bir bu yönde düzenleme yapıldığına ilişkin kanaate bağlı olarak 2010 yılından bu yana disiplin cezalarının affına yönelik düzenleme yapılması beklentisi içerisinde oldukları hatırlatılarak, "bu beklentinin karşılanması amacıyla (5525 sayılı Kanunda yer verilen suç türleri dikkate alınarak) 14/2/2005 tarihinden itibaren işlenen fiillere bağlı olarak alınan disiplin cezalarının affına ilişkin düzenleme yapılmasının uygun olacağı" kaydedildi.

EMEKLİ İKRAMİYERİ NE DURUMDA?

Gündoğdu'nun, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında otuz yıllık süre sınırlamasının kaldırılması, kamu görevlilerinin yararlandığı eş ve çocuk yardımı tutarlarının artırılması, fazla mesai ücretlerinin hemen ödenmesi ve buna ilişkin sınırlayıcı hükümlerin mevzuattan çıkarılması ve fazla çalışma ücretinin artırılması taleplerinin de Başbakan'a ilettiği belirtildi. Açıklamada, 28 Şubat döneminde kamu görevlilerine yönelik devlet memurluğundan çıkarma veya aday memurluk döneminde "memuriyetine son verilme" işlemleri yapıldığı hatırlatıldı. Açıkta geçen sürelere ilişkin prim tutarlarını borçlanarak kendileri ödeyenlerin ödedikleri tutarların iade edilmesi ve söz konusu sürelere ilişkin prim tutarlarının son görev yaptıkları kurumları tarafından ödenmesi ile başka sosyal güvenlik kurumlarından emekli olmak durumunda kalanların Emekli Sandığı iştirakçisi olarak emekli sayılmasına yönelik bir düzenleme yapılmasının konuya ilişkin mağduriyetleri büyük oranda gidereceği ifade edildi.

Memur-Sen Genel Başkanı, kamu kurum ve kuruluşlarında işçi kadrosunda görev yapmakla birlikte yürüttükleri görevler ağırlıkla memurlar tarafından yürütülen görevlerle aynı özellikleri taşıyan yükseköğretim mezunu (mühendis, avukat, doktor vb.) işçi personelin bulundukları kurumlarda memur kadrolarıyla ilişkilendirilmesinin uygun olacağını belirtti.

Gündoğdu, "kamu personel sistemi içerisinde sayıları en fazla ve en çok ihtiyaç duyulan meslek grubunu öğretmenlerin oluşturduğunu" vurgulayarak, bu kapsamda, MEB tarafından açıklanan 120 bin öğretmen açığı ve öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamı yoluyla giderilmesi gibi hususlar dikkate alınarak 2014 yılında en az 80 bin öğretmen ataması yapılması yönündeki talebi Başbakan Erdoğan'a iletti.