Part-time çalışana GSS borcu çıkar mı?

Part-time çalışam nedir, part time çalışan birinin Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu çıkar mı, part time çalışma faydalı mı, part time çalışan birinin sigortası nasıl olur, kanun parti time çalışanlar için ne diyor? Bu sorunun cevabını Bünyamin Esen ver

MEMURLAR- Eskişehir’den okurumuz Emine Kertenli soruyor: “Bünyamin bey, kocam asgari ücretle fabrikada çalışıyor. Aile bütçesine katkı yapmak için haftada iki-üç gün bir iki eve temizliğe gidiyorum. Temizliğe gittiğim evlerden bir adam beni sigortalı yapmış. Geçen hafta hastaneye gittim, ilaçlarımı alamadım. Kocamdan sigortalı sayılmıyormuşum, temizliğe gittiğim adam beni sigortalı yaptığı için bana GSS Sağlık borcu çıkmış. Bu doğru mu? Ne yapmam lazım?”

Sayın okurum,  ne yazık ki başınıza gelen durum mevzuata uygun.

Zira halen yürürlükte bulunan sosyal güvenlik mevzuatımıza göre 4857 sayılı Kanuna göre kısmi zamanlı, yani halk arasındaki adıyla part-time çalışanlar, cezalandırılıyor.

Part-time çalışanların eksik çalışılan günleri için GSS prim borcu çıkartılıyor. GSS, yani meşhur ismiyle Genel Sağlık Sigortası.

Üstelik gelir testine girmeyenlere en üst limitten borç çıkartılıyor.

Peki; part-time çalışmak mevzuatımıza göre ne anlama geliyor, part-time çalışanlara GSS borcu nasıl çıkıyor, bundan kurtulmanın bir yolu var mı?

Tüm okurlarımızı aydınlatacak şekilde ayrıntılı olarak açıklayalım.

BÜNYAMİN ESEN'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN