2010 KPSS sınavında bir skandal daha patladı!

2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruşturmasında Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları Ankara Başsavcılığı'na ulaştı.

2010 KPSS soruşturmasında savcılığın talep ettiği şüphelilere ait SGK kayıtlarının Ankara Başsavcılığı'na ulaştığı öğrenildi. Bu kayıtlara bakılarak kimin nerede çalıştığına ve akrabalık derecelerine ulaşıldı.

STAR'ın haberine göre, Paralel Yapı sosyal medya üzerinden yeni bir operasyona imza attı. 2010'daki KPSS ve 2012 Hakim-Savcı Sınavlarındaki kopya soruşturmalarını tehditle bile durduramayan Paralel Yapı, 2015 YGS sınavlarını da itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

Paralel Yapı, Twitter üzerinden yeni bir operasyon başlattı. 2010 KPSS, 2012 Hakim ve Savcı sınavında yaşanan kopya ve soruların önceden sızdırılmasına ilişkin soruşturmalar sürerken, paralel medya, Twitter'de iki kişinin şaka yollu paylaşımı ile başlayan YGS'de kopya çekildiği iddiasını yaygınlaştırdı.

ÖSYM, "asılsız bir iddiayı gerçekmiş gibi manşet yapma anlayışı ve sorumsuzluğunu şiddetle kınamaktan başka söyleyecek bir şey bulamıyoruz" açıklaması yaptı.

SAVCIYA TEHDİT MESAJLARI

KPSS başta olmak üzere devletin bir çok kurumu için yapılan sınavlarda paralel yapıya yakın kişilere "abi-abla rüyasında görmüş" denilerek sorular verildiği ortaya çıkmıştı. Bu iddialara yönelik soruşturmalar sürerken, paralel yapının geçmiş sınavlardaki hırsızlıkları, usulsüzlükleri örtbas etmek için 2015 YGS'ye yönelik tezviratları başladı. Başta Zaman Gazetesi olmak üzere Paralel Yapı'nın yayın organlarının 2015 YGS?sınavını itibarsızlaştırma çabaları dikkat çekti.

Paralel Yapı'nın operasyon hesabı @fuatavni_f'te yayınlanan tweetler sonrasında KPSS soruşturmasını yürüten Yücel Erkman'a ölüm tehditleri yapıldığı öğrenildi. Erkman'ın, fuatavni_f'in KPSS soruşturmasına ilişkin her tweeti sonrasında "Memuriyetim yanarsa seni öldüreceğim" diye tehdit edildiği belirlendi.

ÖSYM: İDDİALAR ASILSIZ

Sanal ortamdaki tehditlerle soruşturmayı etkileyemeyen Paralel Yapı bu kez başka hesaplardan yapılan sulandırma çabalarına sarıldı. Savcılık kaynakları, "Sanal ortamdaki tehditler ve iddialar yürüttüğümüz 2010 KPSS çalışmasını olumsuz yönde etkilemez. Soruşturmamız devam edecek" diyerek, tüm çabaları boşa çıkardı. ÖSYM iddialar üzerine yaptığı açıklamada, "Sayfa görüntüsünün sınav öncesi ve sırasında alınmasının ihtimal dışı" olduğunu duyurdu.

ÖSYM açıklamasında şöyle denildi: "15 Mart 2015 Pazar günü yapılan ve sınavdan sonra sınav salonundan soru kitapçığını çalarak bir sayfasının görüntüsünü sosyal medyada paylaşan bir veya bir kaç adayın yapmış olduğu kural dışı paylaşımlardan 'ÖSYM adına başarısızlık' çıkarma ve asılsız bir iddiayı gerçekmiş gibi manşet yapma sorumsuzluğunu kınamaktan başka söyleyecek bir şey bulamıyoruz. İddiaların tamamı asılsız olup adayları endişeye sevk edecek bir durum yoktur."

YIRTILAN KİTAPÇIKTAN BULUNACAK

Öte yandan soruları internetten paylaşanlar hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. ÖSYM, tüm soru kitapçıklarını inceleyerek yırtılan yaprağın hangi adaya ait olduğunu tespit edecek. Sınav salonunda görevli gözetmenlerle ilgili de tahkikat başlatılacak. Sınav sorularını yayınlayan yayınevinin ise 'Gür Yayıncılık' olduğu öğrenildi.

2010 KPSS'DE SGK KAYITLARI ALINDI

2010 KPSS soruşturmasında tam savcılığın talep ettiği şüphelilere ait SGK kayıtlarının Ankara Başsavcılığı'na ulaştığı öğrenildi. Bu kayıtlara bakılarak kimin nerede çalıştığına ve akrabalık derecelerine ulaşıldı.