2010 KPSS skandalıyla ilgili 4'üncü iddianame tamamlandı

2010 KPSS kopya skandalıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devletin kılcal damarlarına sızmak için ele geçirdiği 2010 KPSS soruşturmasında 4'üncü iddianame tamamlandı.

82'si tutuklu 100 kişi hakkında hazırlanan iddianameye tanık M.A.K.'nin itirafları damga vurdu. Örgütün ÖSYM'nin kozmik birimi olan Bilgi Güvenliği Daire Başkanlığı'nda nasıl yuvalandığını anlatan tanık, Jandarma Astsubaylık sınav sorularının çalınıp sınavdan önce nasıl ezberletildiğini de itiraf etti.

Sabah'ta yer alan habere göre,  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından yeni bir iddianame daha hazırlandı. Mahkemeye gönderilen iddianamede 100 şüphelinin Genel Kültür ve Genel Yetenek Testi'nde yer alan doğru diye işaretlenen 5 sorunun yanlış şıkkında birleştiğine yer verildi.

Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu'nun yengesi Aygün Baransu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerin para transferleri, HTS kayıtları ile akrabalık bağlantılarına dikkat çekildi. Yenge Baransu'nun, 4 şüphelinin de para transferi yaptığı 8 kişiye 17 bin 859 TL ve 45 bin 892 dolar para gönderdiği iddianamede yer aldı. 17-25 Aralık darbe girişiminde görev alan ve paralel yapılanmaya yönelik operasyonda gözaltına alınırken "SI-FIR" yazılı tişörtle kameralara poz veren Komiser İsmail A.'nın eşi Ayşe A.'nın da cemaatin İç Anadolu eğitim imamı Yusuf Rodoplu'yla dolaylı irtibatının olduğu saptandı. Ayşe A. İptal edilen sınava yeniden girmemişti. İddianamede "tanık" sıfatıyla ifade veren M.A.K. çarpıcı itiraflarda bulundu.

ASTSUBAYLIK SINAV SORULARINI EZBERLETMİŞLER!

2014'te ÖSYM'nin en kritik birimi olan Bilgi Güvenliği Daire Başkanlığı'nda teknik eleman olarak işe başlayıp 10 ay sonra ayrıldığını belirten M.A.K. FETÖ'nün askeri sınav hırsızlığını şöyle anlattı: "2011'de Mersin'de dershaneye yazıldım. Kalacak yerim olmadığı için merkezde Fetullah Gülen cemaatine ait bir evde 5 kişiyle birlikte kaldım. Sınav sorularını bana vermediler. Sınavdan sonra da benimle irtibatı kesmediler. Beni arayıp astsubay olmak isteyip istemediğimi sordular. Ben de kabul ettim. Ankara'ya geldim. 1 yıl Hasan Tanık yurdunda kaldım. Astsubaylık için arkadaşım A.P.'nin ismini de verdim. Astsubaylık sınavı için Adana'yı tercih ettik. Sınavdan 1 hafta önce arkadaşımla birlikte oraya gittik. Sınava 3 gün kala bizi Ankara'ya geri çağırdılar. Benimle kimse görüşmedi. Ancak A.P. bana 'Cemaatten birileri benimle görüşüp jandarma astsubaylık sınav sorularını ezberletti. Ezberleme işlemi 2 buçuk 3 saat kadar sürdü' dedi. A.P. sınava girip kazandı. Ancak babamın Antalya'da 45 gün cezaevinde kalmasından dolayı sınav sorularını bana vermediklerini riske etmek istemediklerini söylediler. Sınava girdim. Ancak kazanamadım."