2014 KPSS puanıyla kaç atama yapılacak?

2014 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanıyla kaç atama yapılacak? İşte KPSS puanıyla yapılacak atamaların detayları...

5-6 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS Lisans sınavı ile 27-28 Eylül tarihlerinde yapılacak olan KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sınavlarının geçerlilik süresi daha önce yapılan sınavlarda olduğu gibi 2 yıl olacaktır. KPSS mevzuatında bir değişiklik yapılmadığı sürece bu durum değişmeyecektir. İlk Atama Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM tarafından yapılan KPSS-B grubu merkezi atamalarında Kasım ayı ilk atamanın yapılacağı ay olacaktır.

Adaylardan 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında tercihler alınacak ve Lisans mezunları için P3, önlisans mezunları için P93, Ortaöğretim mezunları içinse P94 puanları atamalarda kullanılacaktır. Devlet Personel Başkanlığı kurumlardan Kasım ayında yapılacak merkezi atamalar için kadro talebi toplamaya başlamıştır.

2014 PUANIYLA TOPLAM KAÇ YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığının her yılın başında açıkladığı yerleştirme takvimine göre her yıl yapılan 2 atama dönemi dikkate alındığında , 2014 KPSS puanlarına göre toplam 4 atama yapılacaktır. 1. Atama : 17-26 Kasım 2014 2. Atama : 2015 Haziran (Kesin Tarih 2015 başında DPB tarafından açıklanacaktır.) 3. Atama : 2015 Kasım ( Kesin Tarih 2015 başında DPB tarafından açıklanacaktır.) 4. Atama : 2016 Haziran ( Kesin Tarih 2016 başında tarafından açıklanacaktır.)

Bu atama takvimi, üzerinde bir değişiklik yapılmazsa yılda iki defa çift yıllarda yapılan Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim sınavları için aynı şekilde devam edecektir. KPSS A grubu kadroları ise (uzman yardımcısı, denetmen yardımcısı vs.) kurumların yaptığı sınavlarla seçildiği için merkezi atamaların dışında tutulmuştur. Bu kadrolar içinde 2014 puanları Lisans mezunları için 2016 yılında yapılacak olan KPSS Lisans sınavına kadar geçerli olacaktır.

KPSS İLE MEMUR ATAMALARI YAPILIYOR

Kamu kuruluşlarına ait kadrolara yapılacak olan atamalarda önşart olarak aranan Kamu Personel Seçme Sınavı 1999 yılından bu yana uygulanmakta ve puan esasına göre ihtiyaç duyulan memur atamaları bu sınavla yapılmaktadır.

KALKACAK MI?

Son aylarda KPSS’nin kaldırılacağına yönelik söylentiler yükses bir şekilde dillendirilmekte ve umutlarını bu sınava bağlayan birçok aday tedirginlik yaşamaktadır.

KPSS İLE KAZANMA HAK EDEREK KAZANANLARIN SİGORTASIDIR

Ülkemizde ÖSYM tarafından boş devlet kadrolarına yapılan merkezi atamalar, P3 puan türüne göre puan üstünlüğü ile yapıldığı için herkes adaletli bir şekilde bu kadrolara atamaların yapıldığını bilmekte ve hak edenin çalışmalarının karşılığını aldığı bir uygulama olarak görmektedir.Sınavın kaldırılması ile oluşacak soru işaretleri özellikle seçilecek kadrolara mülakat olayının getirilmesiyle daha da artacak ve torpil sorununun yeniden gündeme gelmesine neden olacaktır.

KPSS KALKARSA SİSTEM NASIL ÇALIŞIR?

Üzerinde düşünülen sisteme göre KPSS kaldırıldıktan sonra her kurum alacağı personeller için kendi sınavını kendisi yapacak ve isterse mülakat yada sözlü sınavı ile personellerini seçecektir.İşte bu noktada yapılacak sınavlar ne kadar objektif olursa olsun sonrası için tüm adaylara aynı hakkaniyet çerçevesinde davranılıp davranılmayacağı şüpheye sebep olacaktır.Her ne kadar zaman zaman eleştirilsede ÖSYM, aynı anda adayların mezuniyetine göre yaptığı KPSS ile başarı sıralamasını belirlemekte ve yaptığı merkezi atamalarla da bu işi başarıyla yürütmektedir.

HER ZAMAN ADALETLİ OLUNMALIDIR

Çalışanın emeklerinin karşılığını aldığı adaletli bir sınav sistemi herşeyden önce mevcut sisteme duyulan güvenin teminatı olacak ve bu duygunun geliştirilmesiyle hem bireylere olan inanç hemde devlete olan güven her zaman güçlü kalacaktır. Tüm adaylar adına bu durumu hatırlatmayı bir görev biliyor ve devletimizin eşitlik duygusunu ön planda tutacağına olan inancımızı belirtmek istiyoruz.

Medihaber.net