2015 misyon koruma sınavında neler değişti?

İçişleri Bakanlığı, misyon koruma uygulamasında değişikliğe gitti. Peki, 2015 misyon koruma sınavında neler değişti?

MEMURLAR- 15 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Dış Temsilciliklerin Korunmasında Geçici Süreli Görevlendirilecek Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Hakkında Yönetmelik" ile emniyet mensuplarınınmisyon koruma'da görevlendirme süreçlerinde değişikliğe gidilmiştir.

5 YIL GÖREV YAPMIŞ OLMAK

Önceki yönetmelikte "fiilen 4 yıl görev yapmış olmak" şeklindeki şart "Emniyet hizmetleri sınıfında fiilen en az beş yıl görev yapmış olmak," olarak değiştirilmiştir.

MUVAFAKAT VERİLMİŞ OLMAK

Sınava başvurabilmek için "Birimin en üst dereceli amiri tarafından muvafakat verilmiş olmak," şeklinde yeni bir şart getirilmiştir. 
Biriminin en üst dereceli amiri ifadesi ise yönetmelikte "Genel Müdürlük merkez teşkilatı ile doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatında her bir birimin rütbe bakımından en üst dereceli başkanını/müşavirini/müdürünü, illerde il emniyet müdürünü," olarak gösterilmiştir.

35 YAŞINDAN GÜN ALMAMIŞ OLMAK

Daha önce;
"c) On sekiz yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş tashihlerinde, tashihten önceki yaş esas alınmak kaydıyla, otuz altı yaşından gün almamış olmak,"
şeklinde belirlenen şart

"c) On sekiz yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş tashihlerinde, tashihten önceki yaş esas alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 aralık tarihi itibariyle otuz beş yaşından gün almamış olmak,"

şeklinde değiştirilmiştir.

DAHA ÖNCE MİSYON KORUMAYA GİDENLER BAŞVURAMAYACAK

Yönetmelikte başvuru için "Daha önce misyon koruma görevi yapmamış olmak," şeklinde yeni bir şart getirilmiştir.

BEDEN KİTLE ENDEKSİ ŞARTI

Yönetmelikle getirilen bir diğer yeni şart "j) Beden kitle indeksinin en az 18 (dahil), en fazla 28 (dahil) arasında olduğunu resmi bir sağlık kuruluşundan belgelemek," şeklindedir.

PERFORMANS ATIŞI

Daha önce sınav aşamasında uygulanan silah atışı bu kez müracaat aşamasına konmuştur. Buna göre, "PBS kayıtlarında son dört dönem performans atışlarında ayrı ayrı 80 ve üzeri puan almış" olanlar başvuru yapabilecektir.

SINAV SADECE YAZILI VE SÖZLÜDEN OLUŞACAK

Daha önce sınav, yazılı, silah atışı, spor ve mülakattan oluşmaktaydı. Silah atışı PBS kayıtlarından alınacağı için sınav aşamaları arasından çıkarılmıştır. Sınav sadece yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının aritmetik ortalamasından oluşacaktır.

(3) Yazılı sınavda;

  • a) İnsan Hakları (%10),
  • b) Anayasa ve İdare Hukuku (%10),
  • c) Polisi ilgilendiren mevzuat (%20),
  • ç) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%10),
  • d) Protokol Bilgisi (%10),
  • e) Silah Bilgisi (%20),
  • f) Güncel ve Kültürel Konular (%10),
  • g) Yabancı Dil (%10),
olmak üzere yüz soru sorulur. Her sorunun puan değeri aynı olmak üzere, yüz puan üzerinden değerlendirme yapılır.

memurlar.net