KPSS'de kaç net kaç puan ediyor?
'2016 KPSS'de kaç net kaç puan ediyor' sorusu Pazar günü KPSS'ye girecek tüm adayların kafasını en çok karıştıran konu... İşte memurhaberçcom'un hazırladığı KPSS net ve puan hesaplama yöntemi...
KPSS 2016 net ve puan hesaplama 22 Mayıs 2016 Pazar günü
KPSS sınavına girecek herkesi ilgilendiriyor zira tüm adayların
KPSS'de kaç netin kaç puan getirdiği hususunda net bir fikri yok...
İşte detaylar...
KPSS sınavına doğru son viraja girildiği son 2 günde adaylar harıl
harıl puan ve net hesaplama yoluna girdi. Puanların ve
netlerin en ince ayrıntısı ile hesaplandığı son günlerde siz
okuyucularımız için kaç netin kaç puan ettiğini araştırdık.
ORTA ÖĞRETİM – LİSE P 94
48 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN
73 NET 85 PUAN
85 NET 90 PUAN
P KPSS ÖN LİSANS P 93
35 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN
70 NET 85 PUAN
82 NET 90 PUAN
KPSS LİSANS P3 PUANI
55 NET 70 PUAN
62 NET 75 PUAN
72 NET 80 PUAN
84 NET 85 PUAN
91 NET 90 PUAN
KPSS 2016 SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİNDE GÜNCELLEME YAPILDI
ÖSYM, sınav takviminde 9 Haziran 2016 olarak yer alan 2016-KPSS Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihini 14 Temmuz 2016 olarak değiştirdi.
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Kamu Görevlilerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 25 Ocak 2016 tarihli kararla yürürlüğe girmesi ile ÖSYM'nin sınav takvimine göre 9 Haziran 2016 olarak yer alan 2016-KPSS Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihinin 14 Temmuz 2016 olarak değiştirilmesine karar verildiği ve sınav takvimindeki sonuç açıklama tarihinin bu doğrultuda güncellendiği bildirildi.
Öte yandan ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri, takvim güncellemesinin 2016 yılının ilk merkezi yerleştirmelerinde 2014 yılı KPSS sonuçlarının kullanılmasını ve 2016 yılının haziran ayı sonuna kadar mezun olacak adayların bu yerleştirme için tercih bildiriminde bulunmasını sağlamak amacıyla yönetim kurulu kararı ile alındığını bildirdi.
KPSS (KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI)
Cumartesi Sabah
Genel Yetenek, Genel Kültür
Yabancı Dil
Cumartesi Öğleden Sonra
Eğitim Bilimleri
Pazar Sabah
Hukuk
İktisat
İşletme
Maliye
Muhasebe
Pazar Öğleden Sonra
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
Ekonometri
İstatistik
Kamu Yönetimi
Uluslararası İlişkiler den oluşmaktadır.
Müracaat edilen alana göre bu sınavlardan bir kısmına girmek gerekmektedir. Genel kültür ve genel yetenek sınavlarına ise girmek zorunludur.
A Grubu Kadro Nedir?
Mesleklerle ilgili kadrolar A grubu kadrolardır.
A grubu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, adayları, KPSS puanlarına göre tekrar sınava tabi tutabilirler. A grubu kadrolar şunlardır: Başbakanlık , bakanlıklar, bakanlıklara ait; müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlükler düzeyindeki bağlı ilgili kuruluşlar. Bu kuruluşların ortaklıklarında bulunan ve özel Yarışma sınavına tabi tutularak girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler. İl özel idareleri, belediyelerin teftiş kurulları.
A grubu Kadrolarda Yerleştirme Nasıl Yapılır?
A grubu kadrolarda merkezi yerleştirme yapılmaz. Daha sonra bir giriş sınavı daha yapılır. Bu giriş sınavı da yazılı ve sözlü guruplardan oluşur.
KPSS B Grubu Nedir ?
İlk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak olanlar B grubu kadrolar olarak adlandırılır. Bu sınava lise, ön lisans, lisans mezunları ve son sınıfta olanlar başvuru yapabilirler. B grubu kadrolar şunlardır: KPSS A grubu dışında kalan tüm devlet kadrolarıdır. ( mühendislik, teknikerlik, memurluk, hemşirelik, mimarlık, avukatlık)
KPSS B Grubu Kadrolara Yerleştirme Nasıl Yapılır? B grubu kadroların yerleştirilmesi, KPSS puanları kullanılarak ve adayların kadrolarla ilgili tercihleri göz önünde bulundurularak, ÖSYM tarafından yapılır.
B Grubu Kadrolara Atanmak İçin KPSS Sınavından Başka Şart Aranır mı? Kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadrolarına ilk defa atanacakların 657 sayılı devlet memurları kanununun değişik 48.maddesinde bulunan askerlik, sağlık, suç durumu gibi genel ve özel şartları taşımaları gerekir. Ayrıca bu kadroların yaş ve cinsiyet gibi özel şartları da bulunabilir.